dijous, 22 d’octubre del 2020

CAPELLA DEL SANT CRIST. ALELLA. EL MARESME

 El Joan  Dalmau Juscafresa em feia arribar una imatge i un enllaç  en el que hi ha una minsa informació del  petit oratori, o capella situat a la confluència del Pg. Marià Estrada - Pg. Antoni Borrell, que Patrimoni Gencat descriu com edificació aixecada en els primers del segle XX ,  de planta rectangular amb coberta de maons plans a dues vessants i carener perpendicular a la façana principal. Parets d'obra enlluïda i pintades de blanc. Tres graons de paredat amb paviment de maons plans de 15 x 30 centímetres, donen accés a l'interior. Disposa d'un motiu decoratiu trilobulat en relleu damunt l'obertura de la cel·la, en el capcer.

Dues fileres de motius decoratius tipus antefixes, col·locades a l'extrem de la volada de la coberta, ornamenten la façana.

Està situada prop de l’entrada de la Torre del Governador.

Ens agradarà tenir noticia del seu autor, i àdhuc de la  història d’aquesta construcció a l’email castellardiari@gmail.com

Amb totes les precaucions higièniques i sanitàries que recomanen les autoritats catalanes, sortiu a gaudir de Catalunya.