dijous, 4 de març del 2021

MAS LA SÍNIA. EL MORELL. EL TARRAGONÈS

 

EL Raul Pastó Ceballos, publica una fotografia de la masia coneguda amb el nom de la Sínia, situada prop del cementiri del Morell al Tarragonès.




Patrimoni Gencat explica que  la part exterior està protegida per un mur que en dificulta l'accés. De fet, la porta a la masia presenta dues pilastres quadrades amb decoració floral al zenit de l'edifici.


La masia va ser reformada al segle XIX, i ens agradaria tenir  noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com dades del promotor i l’autor.


El mas és força interessant amb les seves dues plantes; la baixa que té una galeria correguda de deu arcs amb decoració de balustrada a cadascun dels arcs.l la galeria estava descoberta i va ser habilitada com a part de l'habitatge fa poc.

 

La masia existia des d'època antiga, perquè molts dels murs de la casa tenen una amplària considerable.

 

La casa té unes altres portes d'accés per l'est i pel nord, i no en té cap altra a la part adossada a la muralla.

 

Entre els murs de la casa s'han trobat restes com un gibrell, una pedra de marbre tallada com si fos un basament..., el conjunt del mas està molt ben conservat i té altres dependències properes com són uns grans magatzems amb embigats de fusta molt antics, cellers i casa dels masovers.

 

La finca sempre ha estat agrícola i actualment es dedica al conreu dels avellaners.



Fotografia publicada per  Ebanisteria Lluis Bonancia Bonancia


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació;   en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.