dimarts, 16 de març del 2021

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT MUÇ. CÀNOVES. MONTSENY JUSSÀ. VALLÈS ORIENTAL.

  Retratava al Josep Olivé Escarré, davant la façana encaixonada de l’església parroquial de Cànoves, al Montseny jussà, comarca administrativa del Vallès Oriental.



La descripció ens diu , edifici d'una nau i quatre capelles laterals, dos per banda. La nau està coberta per volta de canó que es fa més estreta als peus de l'església. L'absis és semicircular i està cobert per un petit tram de voltes de llunetes damunt d'una estructura romànica. Tant l'absis com la nau tenen espitlleres. D'època romànica queden dues finestres absidals de doble esqueixada i la portalada d'una arcada amb arquivolta, propis del segle XIII. El campanar és una torre quadrada formada per dos cossos dividits per una cornisa i coronats per merlets, en el segon pis té quatre obertures d'arc de mig punt.


Cànoves té almenys un altre edifici religiós de culte catòlic, Sant Salvador de Terrades, que retratava l’any 2013, l’Antoni Calvo Uribe.


Potser com imagino a Samalús, n’hi ha més encara, ho preguntaré a l’Arxiu Gavin


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com









2020 - Alta major de l'esglesia de Sant Muç de la parroquia de Canoves



El Crisant Palau publica fotografies del interior del temple, antigues i recents.


Entre unes imatges i altres es produïa l’alçament dels militars feixistes encapçalatspel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, que comportava ultra la mort de  més d’un milió de persones, la destrucció debona part del Patrimoni Històric de Catalunya.  


No espereu que ningú vingui a recuperar els vostres records, el que no feu vosaltres, quedarà per fer.

 

Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

Us esperonem,  més encara si és possible, a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19;  confiem que així,  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica.


Cuideu-vos molt, Madrid reconeixia 22.824.  víctimes de la Covid.19

https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/doc/sanidad/210315_cam_covid19.pdf

 

Catalunya des de l’inici de la pandèmia 21,033

 https://beteve.cat/societat/coronavirus-barcelona-ultima-hora/


El "laissez faire, laissez passer" practicat des del nacionalsocialisme, ha situat el REINO DE ESPAÑA com a campió mundial indiscutible pel que fa al nombre de  víctimes


Els responsables de tantes morts no han pogut treure’n redit electoral almenys  de moment, confiem que  els madrilenys també recuperin el seny.