diumenge, 18 de juliol del 2021

BELLA VISTA. AIGUAFREDA. EL VALLÈS ORIENTAL

 

El Crisant Palau publica una postal datada l’any 1925 d’Aiguafreda, en primer terme apareix Can Bellavista, o Bella Vista ,  ho he vist escrit de les dues formes.


 


El Mapa de Patrimoni descriu Bellavista com  una torre senyorial construïda durant el primer terç del segle XX segons la influència de l'estètica noucentista.


 



És un edifici de planta rectangular i amb la coberta composta i una torre quadrangular situada a l'extrem de mestral.

 

La casa consta de planta baixa i pis, excepte la torre que consta de quatre nivells d'alçat.


Les obertures de la planta baixa són d'arc pla arrebossat, amb una senzilla motllura a la part superior.


Les finestres del pis i la torre són d'arc carpanell arrebossat, excepte les del quart pis de la torre, que són de mig punt i ofereixen vistes panoràmiques sobre la zona. Els nivells de forjat de la torre també es posen de manifest a l'exterior amb una motllura senzilla. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat. El ràfec està acabat amb cabirons.


Sabem que el seu autor fou JAUME SOBREVIAS I BOU  (Hostalets de Balenyà, Osona, 1889 – Aiguafreda, 1954) Contractista d’obres, i Alcalde d'AIGUAFREDA en el període  (01-02-1934  -  20-07-1936) La seva activitat professional el va dur a construir moltes de les torres d’estiuejants que encara hi ha a Aiguafreda, així com la colònia Oller de Sant Martí de Centelles




http://www.alcaldesialcaldessesdelvallesoriental.net/ficha.php?id_alcalde=275


Aiguafreda, el Vallès Oriental, Catalunya, necessiten i demanen una segona visita.