dimecres, 20 de juliol del 2022

IN MEMORIAM. EDIFICI DE L’ESCOLA PÚBLICA ARGOLELL “ EL PETIT ORGULL” . LES VALLS DE VALIRA. L’URGELL SOBIRÀ. L’ESPERADA VEGUERIA DELS PIRINEUS, QUE LA GENERALITAT DE “ BARCELONA” NO ACABA DE DESPLEGAR.

 

El municipi de les Valls de Valira, fruit de “ l’absorció manu militari “ d’altres termes, té una extensió de 171,3 km² , és el el segon més gran en extensió de tota la comarca de l’Urgell sobirà.

 

El Jordi Vila Juncá m’enviava una fotografia de l’edifici de l’antiga escola del nucli d’Argolell, , situat a 1.125 metres  d’altitud, a la dreta de la riera d’Argolell (afluent, per la dreta, de la Valira) prop del límit amb Andorra . El local avui es  l'ajuntament , i local social  als baixos , dalt esta llogat ,





N’havíem publicat alguns dels edificis escolars a les Valls del Valira :


IN MEMORIAM. ESCOLA PÚBLICA D’ARCAVELL. LES VALLS DE VALIRA. L’URGELL SOBIRÀ. LA VEGUERIA “ IN PECTORE” DELS PIRINEUS.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2021/08/in-memoriam-escola-publica-darcavell.html


IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PÚBLICA DE CIVÍS. LES VALLS DE VALIRA. L’URGELL SOBIRÀ. LA VEGUERIA “ IN PECTORE” DELS PIRINEUS, FINS QUE LA GENERALITAT DE “ BARCELONA” ES POSI LE S PILES.

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2022/06/in-memoriam-de-lescola-publica-de-civis.html

 

Antic edifici escolar de Sant Joan Fumat

https://www.bondia.ad/cultura/notaris-de-la-petita-memoria


IN MEMORIAM.  EDIFICI DE L’ESCOLA PÚBLICA ARGOLELL “ EL PETIT ORGULL” . LES VALLS DE VALIRA. L’URGELL SOBIRÀ.   L’ESPERADA VEGUERIA DELS PIRINEUS, QUE LA GENERALITAT DE “ BARCELONA” NO ACABA DE DESPLEGAR.


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2022/07/in-memoriam-edifici-de-lescola-publica.html


Està clar que ens en falten, oi?.  Esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Anserall , Arduix , Ars      ,  Asnurri,  Baixos de Calbinyà ,  Bescaran, Calbinyà,  Farga de Moles, la    , Os de Civís ,     Sant Antoni,  Sant Pere  


Quan al topònim Argolell , el mestre Joan Coromines i Vigneaux (Barcelona, 21 de març de 1905 - Pineda de Mar, Maresme, 2 de gener de 1997), defensa el significat “ el meu petit orgull




https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=3676


Aprofiteu aquest estiu per visitar Catalunya, la desastrosa gestió econòmica del REINO, la corrupció endèmica i sistèmica, i la idiòcia de les classes polítiques, ens aboquen a una situació de greu misèria en els propers decennis.