dissabte, 16 de juliol del 2022

ESGLÉSIA DE PALAU-SACOSTA, ADVOCADA A L'ARCÀNGEL SANT MIQUEL " PRINCEP DE LES MILICIES CELESTIALS" . GIRONA

 

Llegia que l’antiga església fou destruïda a l’any 1936, la desapareguda església gòtica comptava amb una intervenció de Rafael Masó Valentí (Girona, 16 d'agost de 1880 - Girona, 13 de juliol de 1935 a la capella Sarriera per la qual dissenya un nou altar i diversos objectes litúrgics. D'aquests, cal destacar la creu realitzada per Pere Vallmajor (1866-1951), i el retaule, obra de Joan Llimona Bruguera (Barcelona, 23 de juny de 1860 - 23 de febrer de 1926)
http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/guia-girona/dates/fitxa/SXV.html?pos=4

 

Fou  reedificada de nou, segons el projecte de l’arquitecte Isidre Bosch Batallé (Vilanna, Bescanó, 1875 - Girona, 1960, en els anys 1942 i 1943.


El temple de Sant Miquel és d’una aparença d’estil bizantí.


A l’interior té decoracions de terrissa de Quart.


Per culminar les dues columnes que hi ha davant el presbiteri, l’arquitecte Bosch va copiar els capitells dels que hi ha a l’església de Sant Pere de Galligans de Girona.
Fotografia Jordi Contijoch   Boada.Vista interior de l'església.https://algunsgoigs.blogspot.com/2018/10/goigs-sant-miquel-arcangel-parroquia-de.html

Malgrat les pèssimes perspectives de futur a que ens avoquen anys de governs del  PSOE i del PP, ambdós d’acord en desfer el mal dit estat del benestar, malgrat els preus desorbitats dels combustibles i les energies, si en teniu ocasió, sortiu aquest estiu a fer un tomb per Catalunya, per a cada vegada més catalans, això en els anys a venir serà impossible.


https://www.bible.com/ca/bible/335/SIR.4.BCI

José Luis Rodríguez Zapatero (Valladolid, 4 d'agost de 1960)

Mariano Rajoy Brey (Santiago de Compostela, 27 de març de 1955)

Pedro Sánchez Pérez-Castejón (Madrid, 29 de febrer de 1972)

I els que abans i ara els ajuden en la tasca de reduir els drets de  la ciutadania, estant maleits, davant de Déu.


Com diu el Senyor, a la Carta als Romans, 12

A mi em toca de passar comptes, jo donaré la paga.

No triguis Senyor ha donar compliment a les teves promeses.


Que l'Arcàngel Sant Miquel  i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels gironins, Kurds,  amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits,   saharauis  ... pagesos, ramaders, pescadors, ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.


 «A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»


 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.