diumenge, 6 de juny del 2010

SENTMENAT, LA NOVA CARA DEL CORO.La Societat Coral Obrera la Glòria Sentmenatenca, fou fundada l’any 1895; és una entitat sense finalitat de lucre, fidel representant a la població de Sentmenat de les societats corals fundades per Josep Anselm Clavé al segle XIX, amb l’objectiu de divulgar i potenciar l’associacionisme a través del Cant Coral, i de qualsevol altra activitat representativa de la cultura popular Catalana.

Al llarg dels seus primers 115 anys d’història , s’han anat incorporant noves seccions que s’identifiquen amb totes aquelles activitats representatives del tarannà progressista de la població.

Desprès de la Guerra Incivil, l’edifici fou confiscat per les ‘noves autoritats’, i no fou fins l’adveniment de la democràcia, i per les gestions dutes a terme pel diputat Carles Navarro, que finalment es produí la devolució als socis –propietaris.

L’any 1995, el Govern de Catalunya va concedir a la Societat Coral Obrera la Glòria Sentmenatenca, la Creu de Sant Jordi per ser un referent en el món del cant, com a contribució en la reeixida cultura popular de Catalunya i de l’esperit associatiu.

La nova cara del Coro, ha estat la mostra palesa del esperit civil que anima als socis, i majoritàriament mitjançant seu el treball voluntari i desinteressat, el diumenge 6 de juny de 2.010 es duia a terme una jornada de portes obertes perquè tothom pugui veure els canvis.
Recolliria imatges de l’accés per a persones a limitacions, de la nova cuina, de la sala remodelada, i en la meva funció de cronista del country , de l’actuació del grup local , que inaugurava formalment el saló.

Faria una darrera fotografia del grup a les escales de l’edifici, ens acomiadàvem amb un desig compartit per tothom; llarga vida al Coro !!!

© Antonio Mora Vergés