diumenge, 2 d’octubre del 2011

GITANES D’ETIQUETA

Pacientment esperava més enllà de les 13,00 el començament de la Ballada de Gitanes el diumenge 2 d’octubre de 2.011. M’havien sobtat els vestits de color negre amb faixa vermella de la Colla de Solters, tradicionalment – seguint la tradició que els dona nom – les dones lluïen vestits de coloraines :
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2011/03/ball-de-les-gitanes.html

El lloc, l’anomenada Plaça del Calissó – popularment coneguda per la Plaça del Nyap – era força inadequat, sobretot perquè a l’Espai Tolrà es duia a terme la Fira Comercial, i a Castellar tradicionalment la ‘participació ciutadana’ acostuma a ser minsa.





Sota un sol de justícia, i amb gran polseguera – ningú va remullar la terra resseca de la plaça -, es succeïen el Pas d’Entrada, la Catxutxa, el Xotis, la Jota i un ball extremament bonic i de difícil execució que posava a tothom dempeus; quan marxàvem seguin els nuvis i la seva bandera, els aplaudiments esdevenien ensordidors.





Les Gitanes havien superat novament unes més de les 'habituals' adverses circumstàncies; val dir que a Castellar del Vallès costa trobar una família, que de prop o de lluny, ara o abans, no hagi tingut mai relació amb aquesta dansa.

Em costava seleccionar les imatges que enviaré als mitjans de comunicació i penjaré al Conèixer Catalunya.

Ah!, el senyor google ens permet penjar les imatges amb una resolució millor de la que podeu veure, si cliqueu al damunt amb el ratolí se us ampliaran i podreu veure-les millor.