En relació al topònim hi ha força discrepàncies :
a) Un incert origen preromà
b) El relacionen amb l’arbust anomenat d’arç
c) I , finalment donat que és coneix amb aquest nom ARS el ‘buc o canó de suro on fan bresca les abelles’, hi ha qui defensa aquesta procedència.

Una naveta d’orfebreria ornamentada amb caboixons, calats en relleu i esmalts es conserva en el MNAC i data segurament del segle XIII.
Hom celebra les festivitats de Sant Isidre, el 15 de maig, i de Sant Martí, l’11 de novembre.
Damunt el poble hi ha les restes de l’antic castell d’Ars ( també castell de la Seca) destaca una torre rectangular migpartida.
L’any 1110 Guillem Guitard de Caboet en el seu testament deixà a l’Església d’Urgell el dit castell amb altres de la seva propietat, i en reserva la possessió a la seva filla Ermenganda, en feu de l’Església.
L’any 1156 Ramon de Caboet testà deixant a la catedral d’Urgell, la vall de Sant Joan i a la seva germana Gibelina en feu de la mitra, el castell d’Ars. A la mort d’aquest Ramon sorgiren fortes disputes entre el seu germà Arnau i el Bisbat, finalment van arribar a un conveni.
L’any 1185 els dominis dels Caboet a la vall de Sant Joan, en feu de la mitra, passaren a ser del vescomtat de Castellbó.
El castell al 1537 revertí a la corona.
Ars va ser municipi independent fins l’any 1970 i avui constitueix una entitat municipal descentralitzada.
Poseu l'Urgell sobirà a la vostra agenda.
1 comentari:
Hola; m'encanta el vostre bloc, però trobo que el podríeu millorar molt més si poséssiu un mapa amb la localització del lloc. No?
Crec q blogger permet enllaçar amb el google maps...
Felicitats!
Publica un comentari a l'entrada