dijous, 10 de febrer del 2022

ERMITA DE SANT SEBEBASTIÀ. LES PRESES, LA GARROTXA

 

 Matias En Mais Castanyer púbica fotografies de l’ermita de Sant Sebastià, al terme de les Preses, a la comarca de la Garrotxa.
https://inventaripatrimoni.garrotxa.cat/128/


Ermita amb la façana de carreus de pedra i campanar d’espadanya. Les obres d’urbanització del seu entorn no han respectat la seva forma original. Fou construïda a l’entrada del poble de Les Preses i dedicada a Sant Sebastià.

 

Fou construïda al costat del camí vell que conduïa d’Olot a Vic. Es tracta d’una capella votiva, és a dir construïda pels habitants de Les Preses a partir d’un acte de fe sobre una promesa. Sembla que el poble va patir les conseqüències de les epidèmies de l’època i es va encomanar a Sant Sebastià. Els documents de l’època ens diuen que moltes persones van morir a conseqüència de la pesta que va afectar tota la zona. La capella fou construïda entre el 1528 i el 1530. La capella ha rebut diverses restauracions, les últimes no van respectar la seva arquitectura original. Va donar nom al carrer que s’hi va formar al seu voltant. Des del 2000 s’ha recuperat la tradicional Festa de Sant Sebastià. Acompanyat de grallers, el pendó de Sant Sebastià fa el recorregut de la Plaça major del poble fins a la capella.

https://www.garrotxadigital.cat/2022/01/20/les-preses-celebra-sant-sebastia-amb-una-missa-a-linterior-de-lermita/


Poseu Les Preses, la Garrtoxa,    a la vostra agenda, i eviteu visitar Palència  almenys fins que la justícia posi a la presó al  Pablo Casado  i als que com ell, generen tensió amb finalitats espúries - , us recomanen que eviteu tota relació amb gent d’aquesta mena.