dimarts, 15 de febrer del 2022

IN MEMORIAM DE L’ESTUDI DE CANELLES ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. . FIGOLS I ALINYÀ. L’URGELL SOBIRÀ. LA VEGUERIA DELS PIRINEUS QUE LA GENERALITAT DE “ BARCELONA” NO ACABA DE POSAR EN MARXA.

 

El Jordi Vila Juncá, sherpa emèrit dels Pirineus,  que exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades,  i l’Antonio Mora Vergés establien una joint venture, el Jordi Vila Juncá aporta les imatges, i , l’Antonio Mora Vergés fa la recerca d’informació, i confegeix la publicació que es penjarà en un blog, i al ensems us esperonem a compartir-la  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,  en matèria de divulgació del Patrimoni històric, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?


En aquesta ocasió m’enviava fotografies de l’edifici que havia acollit l’estudi de  Canelles, ben arranjat per a usos socials.
M’explica que potser de forma regular  a Canelles NOMÉS hi viu una família ,  que s'han fet una casa  de nova construcció.


Anem recuperant la memòria històrica en aquest àmbit de l’educació, ens cal però l’ajuda de tothom, la generació que veure i viure aquell esforç gegantí que va permetre dotar d’escoles bona part dels petits nuclis tant de l’Urgell sobirà, com de la resta de Catalunya, per raó d’edat està desapareixent.


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2021/01/esglesia-parroquial-de-sant-marc-i.html?fbclid=IwAR1SOGJVcayXyiEU3SaOXWJoDpQ8uOHzY1-CkIq4tKODGqfPS-lKSyKDuj4


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2022/02/canelles-vista-docell-figols-i-alinya.html


Poseu l’Urgell sobirà a la vostra agenda.


Que  Sant Marc i Santa Eulàlia portin fins a l’altíssim la pregaria que  es repeteix en aquestes terres fa més de tres-cents, anys , Senyor; allibera el teu poble !