dimecres, 24 de juliol del 2013

CAPELLA DE SANT MIQUELS DELS SANTS, ANNEXA AL COL•LEGI DE LES MISSIONERES DELS SAGRATS DE JESÚS I MARIA. CENTELLES

Em costava trobar informació sobre aquest edifici que no ha cridat l’atenció dels que feien el Catàleg de Patrimoni de Centelles.

L'escola havia estat regentada per la congregació de les germanes Carmelites que marxaren del poble en els primers dies del genocidi contra Catalunya 1936-39

El 16 d'octubre de 1939, pocs dies després de l'arribada al poble (10/10/39) les Germanes Missioneres dels Sagrats Cors, tornaven a obrir aquest espai docent.

Venien des de Mallorca, atenen la petició del Bisbe de Vic, Joan Perelló i Pou (Santa Maria del Camí, Mallorca, 30 d'abril de 1870 - Vic, Osona, 27 de juliol de 1955) .

Ens agradaran tenir noticies del mestre d’obres i/o arquitecte que aixecava l’edifici del carrer de l’Hospital, i de l’advocació de la Capella annexa al col•legi, a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Rebia resposta de l’Arxiu Gavin, des del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, a la comarca de la Noguera : la Capella està dedicada a Sant Miquel dels Sants , sacerdot trinitari descalç de Vic, nascut Miquel Argemir i Mitjà, (Vic, 29 de setembre de 1591 - Valladolid, 10 d'abril de 1625). Venerat com a sant per l'Església Catòlica Romana, és el sant patró de Vic.



Recordeu SEMPRE que CATALUNYA i CENTELLES, NOMÉS EN TÉ A NOSALTRES.