diumenge, 14 de juliol del 2013

LA MIRANDA DE SANT BOI DE LLOBREGAT ES POSTULA AL PREMI ‘DESTRALERS DE CATALUNYA’.

Sant Boi de Llobregat tenia un cens de 10.811 veïns l’any 1950, aleshores manava al REINO DE ESPAÑA, Francisco Franco Bahamonde (Ferrol, 4 de desembre del 1892 - Madrid, 20 de novembre de 1975), i va semblar del tot lògic ‘esquarterat’ la propietat del marquès de Mariano per fer-hi una zona residencial. Ens agradarà saber a l’email coneixercataunya@gamil.com – ni que sigui aproximadament els diners que va generar aquesta ‘requalificació’, i qui se’ls va posar a la butxaca - . Els delictes han prescrit, però serà bo saber els noms i cognoms dels ‘delinqüents’.



Retratava ‘la Miranda’ en la que no s’han estalviat, en la línia de dessolar la terra, els fils dels ‘mal dits serveis públics’; proposarem aquesta edificació, germana de les que aixecava Josep Fontserè i Mestre (Barcelona, 1829 - 1897), al Parc Samà, avui en terme de Cambrils – però allunyat sortosament de primera línia de mar - l’any 1882, al Premi ‘Destralers de Catalunya’.



Us imagineu que avui disposes Sant Boi de Llobregat d’un espai públic, com el que conformava la Torre del marquès de Marianao ?. amb una població de 83.070 habitants a darreries de l’any 2012, fora més lògic, oi ?.