dimecres, 10 de juliol del 2013

PATRONAT DE CULTURA DE MATARÓ

Costa retratar en un carrer estret com el de Sant Josep, aquest edifici projectat i construït per Josep Puig i Cadafalch (Mataró, Maresme, 17 d'octubre de 1867 - Barcelona, 23 de desembre de 1956) l’any 1894 amb la finalitat de fer una "Casa Benèfica" depenent de les Monges Concepcionistes. En l’actual context de misèria creixent a que ens porten al ensems l’estultícia i la corrupció de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA, i la intransigència alemanya , per defugir alhora que a depurar responsabilitats politiques, a fer més passadora la crisis per les classes més feblesa, caldrà potser retornar aquests edificis al seu ús originari.

Posteriorment fou la seu de la Creu Roja.

Ha estat restaurat per l'arquitecte Manuel Brullet i Tenas (Mataró, 1941), autor també de la reforma de la Nau Gaudi, i actualment és seu del Patronat de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

La descripció tècnica ens diu : Edifici civil de planta rectangular. L'eix longitudinal se situa perpendicularment a la línia del carrer i s'hi accedeix per un pati lateral.



Consta de baixos, dos pisos i golfes i està cobert per una teulada de dos vessants molt inclinats. L'edifici es caracteritza per l'eclecticisme del conjunt i pels elements historicistes. Finestrals realitzats seguint el model de les finestres coronelles típiques del gòtic català, no obstant, el frontó triangular tan pronunciat fa pensar en les influències de l'arquitectura flamenca, constants en l'obra de Cadafalch. Utilitza el maó vist en els arcs de descàrrega i a les franges separadores de les diferents plantes.

Sou pregats de dir-hi la vostra a l’email coneixercatalunya@gmail.com