dilluns, 18 de maig del 2015

SANT ROC DE L’ALBEREDA. SANT JULIÀ DE VILATORTA. OSONA. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré davant la capella de Sant Roc, vinculada històricament al mas L'Albereda, situat a pocs metres.


La descripció tècnica ens diu, edifici de planta rectangular, sense absis, orientada a migdia, i amb una capella lateral a la banda esquerra. La coberta del cos principal és a dues vessants, amb teula àrab, i la de la capella lateral, és a dues vessants.

Els murs són de pedres sense desbastar, lligades amb morter de calç, sense arrebossar, i amb pedres cantoneres. La façana principal, presenta una gran portalada d'arc rebaixat, amb la data 1783 inscrita, a la que s'accedeix mitjançant dos graons de pedra. Sobre la portalada hi ha un petit òcul emmarcat amb pedra polida. La façana està coronada per un campanar d'espadanya. En destaquen les pintures interiors, que representen els sis episodis de la vida del Sant. Les del lateral esquerra, el sostre i l'entrada són antigues, i foren restaurades l'any 2005, i les pintures del lateral dret són obra de Joan Soler Riera (Barcelona, 1963) de l'any 2006. No teníem ocasió d’admirar-les.

Fotografia del interior. Jordi Contijoch Boada

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com