dimecres, 13 de maig del 2015

ESGLÉSIA DE SANTA ANNA. L’ESTARTIT. TORROELLA DE MONTGRÍ. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

El Camil Roig Pardos, publica una fotografia de la façana de l’església de Santa Anna, de l’Estartit al terme de Torroella de Montgrí , a la comarca de l’Empordanet.

Santa Anna, va ser reconstruïda i eixamplada l'any 1920, segons consta en una placa de la façana, on s'indica que fou costejada pels familiars de Pere Coll i Rigau (introductor del conreu de l'arròs a l'Empordà el segle XIX) per tal d'honorar la seva memòria. No consten les dades del mestre d’obres i/o arquitecte, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com


La descripció tècnica ens diu ; edifici situat a l'Estartit, integrat a construccions annexes. És un temple amb planta de creu llatina, d'una sola nau amb absis semicircular, amb cúpula semiesfèrica sobre el creuer, que es reflecteix exteriorment en cimbori vuitavat, amb vuit obertures d'arc de mig punt atrompetades. La façana presenta un cos central avançat amb la porta d'accés d'arc de mig punt, una finestra de la mateixa tipologia i un campanar superior de base quadrada i coronament amb merlets; a ambdós costats d'aquest cos hi ha paraments amb finestres. Hi ha un ús decoratiu dels elements del vocabulari romànic, (aquets llombards, atrompetant de les obertures, arcs de mig punt, ...).

Us deixo un enllaç on podreu llegir un interessat i documentat article sobre Pere Coll Rigau ( 1853-1918), en el que no consta però, qui va el mestre d’obres i/o arquitecte de Santa Anna de l’Estartit.
http://www.raco.cat/index.php/LlibreFestaMajor/article/viewFile/200357/281434

El Valentí Pons Toujouse, autor de la pàgina MODERNISME, http://vptmod.blogspot.com.es/ , en relació a l’església de Santa Anna de l’Estartit, terme de Torroella de Montgrí, a la comarca de l’Empordanet, em diu que l’autor, va ser l’arquitecte Isidre Bosch Bataller ( Vilanna, 1875- Vilanna, Bescanó , 1960 )