dimecres, 15 de juny del 2016

IN MEMORIAM DE LA TORRE DEL PERET DE LA FABRIQUETA, OBRA DE L’ARQUITECTE JOSEP PUIG I CADAFALCH. SANTPEDOR. BAGES. CATALUNYA

El Xavier Codina Balletbo penjava una fotografia al meu facebook, amb el següent enunciat ; Torre del Peret de la fabriqueta(cal Llobet)anys mes tart cal Saló va ser dissenyada al despatx professional de Josep Puig i Cadafalch (Mataró, el Maresme, 17 d'octubre de 1867 – Barcelona, 23 de desembre de 1956).


L’edifici ha estat enderrocat.

L’arquitecte va tenir molta relació amb Santa Maria d’Oló, Sant Quirze de Safaja,...

El Feliu Añaños i Masllovet, director de la pàgina moianes.net , obria en el seu moment una ‘ galeria d’imatges perdudes’ , potser li caldrà al Bages seguir aquell exemple, oi?.

Felicitem des d’aquí als responsables de que aquell edifici no estès considerat - almenys - com un bé Immoble d’interès local, insistim que a Catalunya no li calen enemics exteriors, per a fer malament les coses amb els ‘amics de sempre’ en tenim prou, oi?.

2 comentaris:

Quatre ha dit...

Hola, sense desmèixer el comentari sobre aquest edifici, si que és un error dir que és de Puig i Cadafalch.

Anònim ha dit...

Aquest edifici fou enderrocat sota el mandat de la Sra. Laura Vilagrà i Pons, "històrica" alcaldessa de Santpedor. L'enderroc es va fer de nit i als terrenys s'hi va començar a construir un projecte de pisos en forma de U del qual només s'ha acabat una tercera part, una segona tercera part és actualment un esquelet de formigó i de la darrera tercera part no se'n van a arribar a fer ni els fonaments.
La Sra. Laura Vilagrà, ERC, coneguda durant anys per ser l'alcaldessa més jove de Catalunya, va donar els permisos per construir i mai va incloure aquest edifici dins la llista de patrimoni a conservar.
Un altre edifici emblemàtic a Santpedor, el dels "Hermanos", tampoc ha constat mai com a patrimoni. Potser perquè els terrenys on és edificat s'han requalificat com a zona per fer-hi pisos i comerços. És interessant saber qui és propietari d'aquests terrenys i com es va arribar a fer aquesta requalificació.
Estic d'acord que amb gent així, a Santpedor no ens calen més enemics.
Dubto que aquest comentari passi el filtre, tot i que tinc la esperança que així sigui.