dilluns, 30 de març del 2020

IN MEMORIAM DE CAN PAGÉS D’AMUNT/ MAS AVEL·LINA. LES FRANQUESES DEL VALLÈS

La Krysha Sykamore publica fotografies de l’edifici del MAS AVEL·LINA (Antic Can Pagès d’Amunt), conegut ara Residencia Palau, situada a la Carretera de Cànoves Km 1,5 a la parroquià de Corró d’Avall, al terme de les Franqueses del Vallès.


http://www.lesfranqueses.cat/fitxer/44592/LFV_PEM-AI_Vol%20I_signat.pdf

Època: segle XIX / Reforma segle XIX

Edificació de grans proporcions fruit de reformes i ampliacions de diverses èpoques, situada en entorn rural envoltada de camps de conreu, amb accés per un passeig de plàtans des de la carretera de Cànoves que arriba a una balustrada davant de la casa. El cos principal és de planta baixa i dos pisos, amb una façana asimètrica ordenada geomètricament, on domina el massís sobre el buit. Té un portal d’arc de mig punt de pedra adovellada amb escut i inscripció a la clau, un aplacat de pedra amb el nom de la casa, i damunt una petita fornícula. Les finestres estan emmarcades amb brancals i llindes de pedra artificial, destacant una d’arc conopial amb columnetes gravades als brancals i una altra de traceria gòtica. A través del portal s’accedeix a un gran pati interior on, en cadascun dels dos cossos que formen una planta en L hi ha una porta d’arc de mig punt adovellada. Dins del pati es conserva un pou de vinya amb coberta semiesfèrica. Adossat a llevant, on probablement hi havia les corts, el conjunt es va ampliar amb un edifici modern de planta baixa i golfes

https://www.rondaller.cat/2018/02/12/el-regal-del-comte/

http://www.residenciapalau.com/

Ens agradarà tenir noticia a castellardiari@gmail.com del promotor de les reformes i del seu autor, om, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs ,..., vaja, allò bàsic que cal saber, oi?.

Si sobreviviu a la pandèmia, poseu Les Franqueses del Vallès , .., Catalunya a la vostra agenda per aquest any 2020.

Tal com va tot plegat, i amb el paisanatge que mana en aquest món, Donald John Trump, Vladímir Vladímirovich Putin, Recep Tayyip Erdoğan, Binyamín Netanyahu,..., i qüestions tant greus com canvi climàtic – potser irreversible - , i les amenaces com el coronavirus,..., fer plans a llarg termini no sembla massa lògic, oi?.

Ermessenda de Valrà, ens deixava una reflexió molt adient “ el demà NO existeix”

Ah!, em trucaven des de ves a saber on perquè els donés accés remot al meu ordinador, m’explicaven que eren de Windows i que li farien una ‘repassada’ ; em feia el suec, i us aconsello fer el mateix si us succeeix, en cas de dubte consulteu als tècnics locals que us subministraven/mantenien / reparaven habitualment la vostra màquina.