divendres, 28 d’agost del 2020

IN MEMORIAN DE L’ESCOLA DE CANEJÁN I DEL SEU FILL IL·LUSTRE FRANCISCO DÉO DEÓ. ARAN. LLEIDA. EDIFICIS ESCOLARS ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA

El Valentí Pons Toujouse , autor del blog MODERNISME m’enviava una fotografia de l’edifici que havia aixoplugat l’escola pública de Canejan, i que acull avui bona part de l’activitat social i cultural del poble.


Dèiem en un post anterior; l’arquitecte Ignasi de Villalonga Casañes ( + 1970 ), va ser probablement l’autor de totes o la major part de les escoles de la Val d’Aran, promogudes pel pròcer , Diputat de la Vall, i batlle vitalici de Caneján D. Francisco Deó Deó, casat amb Teresa Medán y Sandará.

http://www.nautaran.org/castellano/info/B7A11046CF9C4132BCC0BCFF5CBEEC05.asp

http://latribunadelbergueda.blogspot.com/2016/02/escoles-de-la-val-daran-anteriors-la.html

Costa, posar blanc sobre negre, el patrimoni vinculat a l’educació anterior a la dictadura franquista, regim infame , que inoculant el virus de la “inèrcia perniciosa”, quasi aconseguia el seu objectiu d’aturar el progrés.

Ens agradaria rebre una imatge fotografica de Francisco Deó Deó, i les dades relatives al seu naixement i traspàs a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com

Afegiu-vos a la nostra recerca, Catalunya us ho agrairà.