diumenge, 30 d’agost del 2020

“ LA BOMBONERA” DE LA GARRIGA ESTÀ A LA VENDA.

Cecília Reig i Argelagós va ser la promotora de la casa ubicada al número 3 del Passeig, coneguda com “ la Bombonera” que dibuixava de forma magistral la Carme Pecanins Luna. Ens agradarà tenir de la trajectòria vital de la Cecília Reig i Argelagós a l’email castellardiari@gmail.com


Obra de 1910, de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877 - la Garriga, 15 de setembre de 1937)
Patrimoni Gencat ens explica que es construí amb algunes modificacions respecte del projecte inicial. En una primer moment constava de semisoterrani i planta baixa. Posteriorment, s'hi afegí una planta sota coberta i s'hi aixecà una torre. La casa està estructurada entorn d'un pati. El basament o sòcol de l'edifici és fet de pedra més o menys irregular, abraçat per una sanefa de ceràmica verda amb peces llises i en relleu. La resta de la façana és estucada en verd i blanc. Una potent cornisa barana (sota la qual hi ha una sanefa d'esgrafiats i al damunt una barana de forja) corona la primitiva edificació. Així mateix, les obertures són emmarcades per esgrafiats d'un delicat dibuix floral. Les persianes de llibret tenen també uns fins motius florals. És la primera vegada que a les obertures Raspall utilitza arcs de mig punt, el·líptics, i carpanells i una obertura ovalada. Pel costat de ponent té una tribuna o galeria amb vitralls emplomats. Va ser construïda alhora que la Torre Iris o poc després.

Llegia que la Bombonera es va restaurar l’any 1990, i malgrat la proximitat temporal, només fa 30 anys, no trobava cap menció de l’autor de la restauració, sou pregats de fer-nosho saber a l’email castellardiari@gmail.com

La casa està o estava a la venda, la Covid.19 ha suposat una frenada brutal de l’activitat econòmica especialment en el sector immobiliari.

https://www.lavanguardia.com/local/gran-valles/20181211/453513911625/casa-modernista-garriga-bombonera.html

https://blog.monikarusch.com/ca/2018/12/01/la-bombonera-la-garriga-barcelona-monika-rusch/


https://www.youtube.com/watch?v=7Q-WLvjASgk

Si teniu interès en la Carme Pecanins Luna, o en alguna de les seves obres, sou pregats de fer-nos arribar un email a castellardiari@gmail.com i li farem arribar.


Esperem tenir ocasió d’anar presentat alguna de les obres de la Carme Pecanins Luna, com il·lustració a les nostres publicacions.

Cuideu-vos molt, seguiu les instruccions dels experts, i confieu en la intercessió de la Mare de Deu de l’Ajuda, per poder superar la Covid.19