dilluns, 27 de setembre del 2021

MAS DE BOCANEGRA. TRESORS “ AMAGATS” D’ULLDECONA. EL MONTSIÀ

 El Manolo Fernández Costa publica una fotografia del Mas de Bocanegra al terme d’Ulldecona a la comarca del Montsià.

 


L’enciclopèdia diu en relació al Mas de Bocanegra; Edifici del municipi d’Ulldecona (Montsià).


Certament és ben poca cosa, oi?.


No en diuen res  però a : https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_d%27Ulldecona  que curiosament inclou fins a 4 barraques.


El Paco Itarte explica que el Mas de Bocanegra és el tercer edifici modernista, juntament amb l'antic Molí d’oli de la Cooperativa i la casa de la Feligresa,  que l'autor Cèsar Martinell i Brunet (Valls, Alt Camp, 24 de desembre de 1888 - Barcelona, 19 de novembre de 1973 ) ens va deixar dintre del terme d'Ulldecona.




Aquest mas es localitza, aproximadament, a un quilòmetre a l'est d'Ulldecona, a la vora del camí del Montsià. La seva silueta destaca al bell mig de la Foia.


Furtar la informació relativa als arquitectes i/o artesans que participaven en una obra, qualificada ara com Bé cultural, és una més de les formes de “ dessolar la terra” que s’enginyaven  els enemics de Catalunya

1 comentari:

Francesc ha dit...

L’obra/efificació singular d’Ulldecona ... Una de les tres que tenim al poble de l’arquitecte César Martinell( casa la Feligresa, el Molí d’oli i el Mas de Bocanegra) aquesta és la gran ignorada, oblidada i amagada. Un TRESOR AMAGAT. Martinell tenia la seva fillola vivint al poble. La fillola era “la Feligresa” i va fer la seva casa a la Plaça Major.