divendres, 11 de març del 2022

TORRE DE JOSEP RIBAS FARRÉ. AVUI “ ESCOLA LA SÍNIA “ CERDANYOLA

 El Juan Navazo Montero retratava l’edifici  del carrer de la Sínia, 4, edifici promogut l'any 1919, per Josep Ribas Farrés,  propietari de la fàbrica de farina (ja desapareguda a la carretera de Barcelona 200-214) (1909-1999), anomenada "Farinera de Ribas i Farrés".





https://www.salillas.net/segleXX2/


Patrimoni Gencat en diu ; edifici aïllat, envoltat de jardí, que consta de planta baixa i dos pisos, amb semisoterrani. Situat al costat de la via del tren. La coberta és de teula a dues vessants, amb un ràfec sostingut per bigues de fusta. La façana del carrer de la Sínia té l'accés per un porxo amb sis columnes corínties (quatre d'exemptes i dues d'adossades) i una escala lateral de doble accés que sosté una terrassa. Tant a la planta baixa com al primer pis hi ha tres obertures rectangulars, les del nivell inferior amb motllura simple i les del nivell superior amb motllura esglaonada. La resta de façanes mostren una tipologia similar. A la part que dóna a la via del tren, al carrer d'Adam i Eva, hi ha un cos sobresortint de planta poligonal, amb terrassa superior delimitada per balustres, a l'altura del primer pis.


No trobava cap dada de l’autor, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’ email castellardiari@gmail.com 


En l’actualitat acull un centre d’educació:

https://www.cerdanyola.cat/guia/equipaments/educatius/escola-municipal-la-sinia

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27417


Com és mal costum en aquest dissortat reialme, cap dada de l’autor, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com 


Quan el preu dels combustibles ho permeti, poseu Cerdanyola, el Vallès Occidental, Catalunya  a la vostra agenda. 


En aquests dies veiem esborronats els terribles efectes del Genocidi que la Rússia de Putin, practica contra Ucraïna, Mutatis Mutandis ,  molts persones entenen ara que Carles Puigdemont i Casamajó ( Amer, Selva, 29 de desembre de 1962), prenia – malgrat que això li suposava un gran sacrifici a nivell personal, a ell, i a la resta de membres del seu govern -  la decisió correcta.  


El genocidi que Rússia practica a Ucraïna, amb la permissivitat dels mals dits països democràtics – a Catalunya d’això en tenim memòria - , esta deixant les primeres planes de la premsa “ oficial”, que es fa ressò entre altres de la convocatòria de vaga del sector del transport: 

https://www.antena3.com/noticias/economia/transportistas-estallan-gobierno-convocan-huelga-14-marzo-rien-nosotros_202203086227bd22f5e39e0001f0a277.html


Venen mals temps per a la musica, oi?