dimarts, 5 d’abril del 2022

CASA SERRA. CASA DELS NASSOS. OLOT. LA GARROTXA

 

Anàvem, posant llum a la foscor,  com diria  el  Carles Porta i Gaset (Vila-sana, Pla d'Urgell, 19 de novembre de 1963).

 



Fotografia. Jordi Contijoch Boada.   Vista lateral de la façana principal.


CASA SERRA - CASA DELS NASSOS, llegia que es un edifici de quatre blocs,  projectat per l’arquitecte Bartomeu Agustí i Vergés (Olot, 9 d'octubre de 1904-Barcelona, 8 d'abril de 1944) en el que  cada bloc té quatre pisos i planta baixa. Les finestres formen triangles amb l'angle cap al carrer, que li dóna una forma peculiar,  d’aquí la de denominació   "casa dels nassos".




La morfologia de l'edifici és singular: els voladissos es disposen successivament de forma diagonal respecte l'alineació del carrer. En la seva construcció s'empren els recursos arquitectònics propis del Racionalisme, com són les finestres horitzontals corregudes, les baranes d'estil vaixell i la manca d'ornamentació. Destaca l'estructura de l'escala interior.

 

La Casa Serra esdevé el millor exemple de l'arquitectura racionalista d'Olot. És una mostra d'arquitectura racionalista d'edifici plurifamiliar d'habitatges fet amb formigó armat. Alhora, assumeix la seva implantació en un sector on el teixit històric baix medieval ha estat esventrat per l'avinguda que configura l'enllaç entre les carreteres de Girona i Barcelona.

 

La casa va estar en estat ruïnós pels anteriors propietaris;  va  ser objecte d0una rehabilitació integral  - de la que ens agradarà tenir noticia de l’autor  a l’email castellardiari@gmail.com .  per part del grup promotor que va adquirir-la.


Poseu Olot, la Garrotxa a la vostra agenda.