divendres, 1 d’abril del 2022

MAS LA QUINTANA. SANTA PAU. LA GARROTXA

 

Maties en Mais Castanyer, publica una fotografia del MAS LA QUINTANA, a Ctra.Olot-Mieres-Banyoles, al terme de Santa Pau , a la comarca de Garrotxa.




Patrimoni Gencat; el descriu com;  Casa situada al costat de la carretera comarcal d'Olot a Banyoles per Mieres. Planta rectangular amb la incorporació d'una torre a la façana sud; disposa de planta baixa i dos pisos superiors. Va ser construïda amb un barreig d'estils des del gòtic i romànic a la incorporació d'elements militars o de defensa. La façana principal té una terrassa avençada damunt d'una porxada. Les obertures són de punt rodó i altres apuntat, emmarcades per rajols. Disposa d'un gran teulat a dues aigües amb les vessants vers les façanes laterals.


Cal destacar la torre situada a la façana sud, de planta i dos pisos superiors amb teulat pla i matacà corregut.


A la segona meitat del segle XIX s'edificaren nombrosos edificis dins un ampli marc d'eclecticisme, tant a Olot com a la comarca; seran edificis d'esbarjo, com la plaça de Braus d'Olot, nombroses esglésies i capelles, com la de la casa Batlló al carrer de Sant Rafael i d'altres d'iniciativa privada, com la que ara ens ocupa.


A la Vall de Santa Pau no és corrent trobar edificis amb un marcat accent eclèctic.