divendres, 14 d’agost del 2009

LA MASIA NOGUERA A LA VALLFORMOSA


Anàvem la Maria Jesús Lorente Ruiz i L’Antonio Mora Vergés per la C-25 , la nostra destinació d’avui era l’antiga casa de Can Gallifa, dita avui Masia Noguera , situada a la Rajadell a la Vallformosa, el topònim apareix per primera vegada en una butlla del papa Benet VII, de l'any 978, i va tenir una revifalla perquè la TV3 [ la nostra ] en va fer una de les seves “Històries de Catalunya”.

Can Gallifa, era la clàssica masia catalana construïda l’any 1582,al segle XIX l'arquitecte manresà Alexandre Soler i March la transforma en un conjunt arquitectònic modernista molt interessant, amb jardins i edificis d’inspiració neogòtica i neoclàssica; reformada per l’arquitecte Ignasi Oms i Ponsa (1863-1914) en un esplèndid palau modernista entre els anys 1901 i 1920, és avui un dels edificis modernistes més notables del Bages L'arquitecte Marcel•lí Coquillat , és l’autor de la capella privada dedicada a la Verge dels Àngels, acabada l’any 1.922.



Avui la Masia o Manso Noguera és un luxós hotel de 4 estrelles, amb les màximes comoditats i el servei més exclusiu. Disposa de 12 habitacions dobles –dues són suites- decorades amb exquisits mobles antics i equipades amb la tecnologia més moderna i innovadora: aire condicionat, banyera d’hidromassatge, minibar, caixa forta, equip de música i televisió Bang & Olufsen, telèfon directe, accés a internet i sala, terrassa o vistes al jardí. La finca disposa d’un heliport.



Ve de gust passejar – en donem fe la Maria Jesús i jo - pels més de 80.000 m2 de jardí privat que envolten l’Hotel Manso Noguera i acostar-se a la fantàstica piscina exterior,




a la capella privada dedicada a la Verge dels Àngels o a l’excepcional casa de les nines, entre d’altres. Privilegis als quals s’uneix el plaer de degustar el millor de la gastronomia catalana a l’exclusiu restaurant Carles Pressegué, xef de reconegut prestigi i d’estil propi, que prepara amb molta cura cada temporada una carta d’exquisides propostes amb els millors productes.


En un entorn exclusiu i relaxat. Al cor de Catalunya. El lloc és ideal per aïllar-se uns dies del soroll, per gaudir d’una celebració familiar, per celebrar un casament o per realitzar reunions d’empresa o convencions de treball.

Dades de contacte:



Masia Noguera
Carretera de Manresa a Rajadell
Eix Transversal C-25, sortida 126
08256 Monistrolet de Rajadell (Barcelona)
Telèfon/Fax: 93 872 59 09
E-mail: restaurant@carlespressegue.com
www.carlespressegue.com


En aquesta tasca de Divulgar el Bages, la Masia Noguera, ha estat una agradable experiència, que us recomanem.


© Antonio Mora Vergés.