diumenge, 25 de gener del 2009

CAPELLA DE SANT RAMON EN EL CAMI DEL LLUÇANES.








Recorríem la carretera d’enllaç entre Vic i la C-25, a la nostra esquerra dalt d’un turó la silueta inconfusible d’una ermita.

Des de la distància advertíem que l’edifici de bona planta és força recent.

En tot cas una església, ermita, capella i/o oratori, per nosaltres és sempre un lloc d’interès.

Accedíem al turó des del accés de la Vila, les nostres botes de muntanya ens estalviaven la intensa humitat de l’herba en aquelles primeres hores del dia.

Estem al sector de Sant Joan del Galí, ermita de la que ja fèiem en el seu dia una crònica ; destaquen aquí , a banda del Galí, els antics masos Ermengol, el Franc, Sant Ramon, amb una capella dedicada a aquest sant, i el Mas Bosc.

El Tomàs recollirà imatges d’aquest edifici religiós que presumim atén únicament a les necessitats dels propietaris de la finca.

No sabem distingir a quina advocació de Sant Ramón està dedicada la Capella des del minúscul finestró de la porta. En aquesta ocasió no ens ajudarà tampoc la fotografia d’interiors feta amb la màquina Olimpus FE-100.

Amics lectors, sou pregats com sempre d’ajudar-nos, en aquest cas a completar les dades – que son moltes – que ens manquen en relació a la Capella de Sant Ramon, del Mas Sant Ramon, del sector de Sant Joan Gali, del terme municipal de Vic.

Per endavant, gràcies.

© Antonio Mora Vergés

2 comentaris:

Josep Maria Viñolas Esteva ha dit...

Està dedicada a sant Ramon Nonat
https://algunsgoigs.blogspot.com/2020/08/goigs-sant-ramon-nonat-sentfores-vic.html

Anònim ha dit...

Més a baix, també hi ha una font dedicada a Sant Ramon Nonat. La finca on es troba situada es de propietat i l'èrmita també ho és. Hi ha una estatua de la verge i una altre de Sant Ramon Nonat.