divendres, 16 de gener del 2009

Receptes pels temps de crisis


Com ja en teniu coneixement de receptes pels temps de crisis tothom en te com a mínim una, com diuen en les terres de la Quinta Província, això s’explica perquè per desenvolupar un càrrec de màxim nivell no cal acreditar intel·ligència.

Si voleu exercir una activitat pública, sovint us demanaran acreditar estudis superiors, metges, mestres,... o com a mínim superar un examen , funcionaris administratius, i fins unes proves físiques, policies, bombers,....

Per fer de Regidor, Parlamentari, Alcalde, President [ del que sigui ], contràriament no cal acreditar res de res. I lògicament així funciona el país, oi ?

Les receptes venen directament del “ llibre de l’avia “ :

Tornaran les compres al comptat; l’admiració pels que s’administren curosament i aconsegueixen fer estalvis, allà on la majoria manifesta tenir problemes per sobreviure;valorarem com un tresor l’equivalent en euros dels cinc durets que regalaven les tietes;.....


Durant un curt període de temps – això esperem tots plegats - tothom recuperarà “els bons costums”, ja sabeu “ menjar poc, i pair bé “ , però aquest miratge, que si no fem canvis a fons, serà amics lectors això un miratge, donarà pas novament a “ viure a crèdit “;a estirar el braç fins que doni la sensació que portem una camisa de manigua curta;.... i és que no tenim remei, o si ?


Ja saps amic desconegut que els consells son de franc, i que no hi ha cap obligació de dur-los a la pràctica ; dit l'anterior quedeu-vos amb aquests consells :


1.Viu amb el que tens. Quadra les teves necessitats – de tot ordre – amb el teu nivell d’ingressos.


2.Fes-te només amb allò que necessites. Sovint patim per arribar a adquirir estris inútils.


3.Des fes-te de tot allò que no et sigui precís. Aquí la regla és senzilla, el que no ens ajuda, ens destorba.


4.Recupera els bons hàbits : conversar, llegir , escriure, passejar ,... son econòmics i alhora extremadament gratificants per a l’esperit. I per damunt de tot, no estan subjectes a les canviants circumstàncies del món econòmic.


5.Ordena la teva existència a ser feliç. No és tasca senzilla, però certament en això ens cal esmerçar tots els nostres esforços.


6.Conrea la pau. Fuig com la pesta de polèmiques, discussions i baralles, tot això escurça i molt l’existència humana.


7.Sigues moderat, discret, prudent; que la llengua no et faci passar vergonya. Ja saps de vegades “ al bon callar en diuen savi “


8.Estima. Per damunt de tot, sense mesura. Sense amor no som res.


9.Recorda que malgrat ser un tòpic, és una gran veritat “ les millors coses de la vida son gratis.


10.Estalvia, tal com van les coses et serà de gran utilitat.

Afegeix aquí les teves receptes de l’avia, i fes un esforç de conseqüència, practica aquestes normes bàsiques.

© Antonio Mora Vergés