dilluns, 5 de gener del 2009

AI DÉU MEU !!!


Ens informen que properament el vehicles de transport públic de l’Ajuntament de Barcelona lluiran publicitat del col·lectiu d’ateus.

L’ateisme més enllà de la negació de l’existència de Déu, ha desenvolupat una “doctrina” que dona als seus seguidors unes motivacions, una moral i una visió del món.

Tot i negar-lo sembla que Déu els preocupa fins a l’extrem d’haver de posar anuncis als autobusos.

No em sembla malament, tothom pot destinar els seus recursos a allò que li sembla més interessant, i lluny de la critica fàcil –ara hi ha tants pobres – aplaudeixo aquesta iniciativa que paradoxalment ens donarà ocasió de parlar de Déu.

Si com sembla, els anuncis es limiten únicament a fer frases més o menys enginyoses, algú acabarà pensant que lluny de voler fer una critica, s’està donant aire a les diferents religions.

Perquè amic lector, no podem reduir l’ateisme – únicament – al Déu dels catòlics romans; també la resta de deïtats, jueus, musulmans , budistes, ..., passant per testimonis de Jehova, l’església de la Cienciologia,......fins als animistes , tots, tots, tots, son objectiu dels ateus.

Els grecs eren una civilització molt avançada, tant que en el seu panteó donaven aixopluc a tots els deus coneguts, i fins tenien un altar al Déu Desconegut.

Si tot plegat pretén únicament fer-se amb una part – ni que sigui petita – del pastisset fiscal, ja us dic des d’ara amics lectors, que per aquest viatge no calia fer anuncis.

Donem-los 200 dies, ells tenen – encara – la presumpció d’innocència.

© Antonio Mora Vergés