diumenge, 20 de setembre del 2009

La Catalunya Country, posem que parlo de Moià.

Ens trobàvem puntualment a les 18,00 a la Plaça del costat de l’església responent a la crida de la Dolors Picanyol .

Alguna dada bàsica de Moià, capital del Moianès :

a) la forma normativa del nom (Moià);
b) la pronunciació en el sistema de transcripció de l'Associació Fonètica Internacional ([mu'ja]);
c) la descripció del nom (municipi del Bages);
d) la forma del nom en la documentació més antiga (Modeliano, en documents del segle X); e) l'etimologia (derivat del nom de persona llatí Motilius o Modilius).
e) als seus habitants els encanta el country, com comprovàvem un cop més el dissabte 19 de setembre de 2.009

Aniria saludant amics de :

Artes
Castellar del Vallès
Castellterçol
Collbató
Manresa
Moià
Rubi
Sabadell
Sant Julià de Cerdanyola
Sant Quirze de Safaja
Sant Vicenç de Castellet
Sentmenat
Taradell
Terrassa
Vilanova i la Geltrú
Vacarisses

Al llarg de la tarda, comptava per damunt de tres-centes balladores [hi havia aquí també majoria de dones, i cal fer servir l’article del sexe amb major presència ].

Tothom es manifestava d’acord quan a les idònies condicions del lloc per ballar; aquesta plaça hauria de ser lloc de peregrinació pels regidors d’urbanisme i via pública - almenys dels nostre país - . Res a veure, per exemple amb la Plaça del Treball de Sabadell.

Magnífic el servei de bar a càrrec de la Vicaria, i malgrat no haver-les tastat – marxàvem cap a les 21,00 hores – dono per descomptada la bona feina del Bufet de cuina Gascon Rocamora, quan a la seva especial oferta d’un servei de Pitzes Country.

Aniria en companyia del Joan Vilardell – en aquesta ocasió, la Rosa, la Vicky i el Pedro, tenien altres obligacions que disculpaven la seva absència ], a fer un tomb per Parc , i quan va ser possible entravem a l’església on entre altres notables obres, doneu una mirada a http://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/06/la-misericrdia-de-moi.html, un Crist de Francisco Asorey, quina contemplació causa una viva impressió.
Quan ens acomiadàvem dels amics la temperatura ambient arribava als 12 graus.
Castellterçol obria el cicle de ballades d’estiu el 23 d’agost http://coneixercatalunya.blogspot.com/2009/08/currit-irreparabile-tempus-el-country.html i Moià les tancava el 19 de setembre.

Esperem trobar-nos en la tradicional ballada d’hivern, en la que no podeu oblidar-vos dels polars, jerseis i roba d’abric.

© Antonio Mora Vergés