dimarts, 27 d’abril del 2010

NÚMEROS I ENLLAÇOS. LA TERANYINA CREIX



L’aventura del coneixercatalunya.blogspot.com començava l'1 de gener de 1.951; certament en aquella data concreta això dels blogs estava – en el millor dels casos – a les beceroles, però la dèria per saber que hi havia a l’altre costat de la serralada, en el meu cas és genètica, i com deien els savis, tot acaba arribant, i a darreries de l’any 2.007 em posava a la feina de penjar cròniques de sortides, històries, vivències i fins alguna critica al cofoisme que ens ha portat a la situació calamitosa – en més d’un sentit – en que ens trobem avui.

Les primeres col·laboracions – regulars i desinteressades – foren al setmanari La Forja de Castellar del Vallès; el Diari de Sabadell m’havien publicat abans alguns poemes, però ni aleshores, ni ara que estem a punt d’assolir les 100 contraportades, ha estat una col·laboració regular. Seguirien : La Nova Tàrrega; la Tosca de Moià; El Balcó de Montserrat a Vacarisses, ,..... La Verònica publicada a la revista Serra D'Or és fins a dia d’avui l'única ocasió en que he rebut diners per un article.

L’àmbit digital, menys restrictiu, em permetrà accedir a diferents mitjans, i possibilitarà que tingui coneixement del nombre creixent de persones, que si més no com a lectors, comparteixen també aquest neguit de conèixer Catalunya; intentaré no deixar-me a ningú :

www.relatsencatala.com
www.guimera.info
http://www.joescric.com/
portal.bibliotecasvirtuales.com
http://www.moianes.net/
http://www.valldelcorb.info/blogs/coneixercatalunya
http://www.coneixercatalunya.blogspot.com/
http://www.manresainfo.cat/ Divulgar el Bages
http://www.elripolles.info/ Racons del Ripolles
http://www.osona.com/ Crònica de viatge
http://www.llusanes.com/ Crònica de Viatge
http://www.baixllobregatdigital.cat/
http://www.aolesa.com/
http://www.aesparreguera.com/
http://www.amartorell.com/

La noticia que uns americans, qui si no, oi ?, han desenvolupat una tècnica per determinar el 'valor econòmic' d’una pàgina web, desperta la meva curiositat.

Traslladaré les preguntes als lectors :

Quin valor econòmic atorgues al coneixercatalunya ?
La compraries si poguessis ?

Fes-nos arribar les teves conclusions al coneixercatalunya@gmail.com

Pacientment, mentre el cos ens ho permeti, - amb l’esperança de trobar un espònsor, un mecenes , o fins un ‘ pare protector’- anirem fent créixer la teranyina, perquè més i més gent, s’encomani sense remei d’aquest 'virus amorós' , que ens consumeix en la recerca i divulgació de les moltes i variades meravelles del nostre ‘petit’ país .

© Antonio Mora Vergés