dilluns, 4 d’octubre del 2010

SANT PERE DE TERRASSA. RECORDS EN PEDRA

Havia anat fent al llarg dels anys , la visita, o almenys la vista – no totes les esglésies i/o capelles son de lliure accés - dels temples que depenien de Sant Pere de Terrassa.

Sabadell Santa Maria de Togores
Sabadell Sant Vicenç de Jonqueres
Sabadell Sant Julià d'Altura
Sant Quirze del Vallès Sant Feliuet de Vilamilans
Terrassa Santa Maria de Terrassa
Terrassa Santa Margarida del Mojal
Terrassa Santa Magdalena de Puigbarrall
Terrassa Sant Pere de Terrassa
Terrassa Sant Miquel de Terrassa
Terrassa Sant Cristòfol de Ca n'Anglada
Viladecavalls Santa Maria de Toudell
Viladecavalls Sant Miquel de Toudell
Viladecavalls Sant Martí de Sorbet

Segur que a algun lector li sobta tenir coneixement d’una llista com aquesta en una comarca com el Vallès Occidental. Insistir en que únicament parlem de l’antic terme de Sant Pere de Terrassa, a la resta de la comarca – sortosament – hi ha també un importantissim patrimoni històric i cultural.

La pregunta sembla obligada ; Perquè no hi ha- una o més – rutes del romànic en aquesta comarca ?. No tinc la resposta amic lector, però intueixo que els interessos dels que ‘ tallen el bacallà ‘ no van per aquí, oi ?

Sense perjudici de reclamar que s’acabin fent aquestes rutes, us suggereixo entrar al http://coneixercatalunya.blogspot.com/ ; posar el nom de la població que us interessa en el quadre que diu : Cercar en aquest bloc , i obtindreu – si la tenim – informació del que s’hi pot veure. Des d’ara us agraïm que a la bestreta ens feu saber a l’email coneixercatalunya.gmail.com tot allò que desconeixem – que és molt encara – tant del Vallès Occidental, com de la resta de Catalunya.