Llegia que l’arquitecte Joan Baptista Feu i Puig (Sant Boi de Llobregat 1853- Barcelona 1914) signava els plànols de l’edifici que havia d’acollir la Casa de la Vila del Prat de Llobregat
El mestre d'obres va ser Albert Feu i Guilera, que després fou alcalde del municipi en diverses ocasions.
Donat que els vitralls del Ple estan datats el 1928, cal suposar que aquesta devia ser la data en què es donà per finalitzada l'obra. El cens de l’any 1930 dóna un total de 6.694 ànimes.
Patrimoni Gencat ens diu; edifici estructurat en tres cossos de simetria perfecta, el central dels quals en la part del primer pis és d'una alçada netament superior, coronat per unes agulles ornamentals neogòtiques per a ennoblir encara més el gran balcó d'honors i, al mateix temps donar solemnitat per la seva part interior, al sostre del Ple. Les finestres, als cossos laterals, són rectangulars, una mica més grans a la planta baixa.
La façana lateral del carrer Major està restaurada, any 1931, i té únicament un grup de tres finestres rectangulars que il·luminen l'escala d'honor. Totes elles estan guarnides amb una senzilla sanefa de pedra artificial d'intenció neogoticitzant.
Cal remarcar els vidres plomats del balcó i el cos dret de l'edifici, datat els anys 1928 i 1931.
http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=18788
Es tancava l’any 2019 amb un cens de 64.599 veïns de dret. Trobar un pratenc, pratenca, de pares i avis nascuts també al Prat de Llobregat és un fet força inusual.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada