divendres, 1 de maig del 2020

IN MEMORIAM. DE LA DESAPAREGUDA IMATGE DE SANTA MARIA DEL PUIG D’ESPARREGUERA, A L’ACTUAL OBRA DEL JOSEP VALLDEPERAS SALVADÓ

El Pere Julià Subirana em feia arribar una imatge de Santa Maria del Puig, que fins a l’any 1612 senyorejava al terme d’Esparreguera, a la comarca del Llobregat jussà.


Des d’aquella data, la parroquialitat es va traslladar a l’església de Sana Eulalia

En els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República – rebel·lió que comptava amb la ‘benedicció’ de la jerarquia religiosa - , Santa Maria del Puig patí una severa destrucció - de la que en son bona prova les fotografies- i desaparegué la imatge romànica de Santa Maria del Puig que estava a l’església de Santa Eulàlia .

https://www.yumpu.com/es/document/read/12237918/el-martiri-dels-temples-patrimoni-cultural-arquebisbat-de-barcelona


El Josep Valldeperas Salvador , nascut a Òrrius, comarca del Maresme, el 21 d'agost 1917 , vivia la Colònia Sedó , i va ser l’autor de la nova imatge de la Mare de Déu del Puig; el Pere julià Subirana m’enviava una imatge de l’any 1983 en la que veiem a l’autor treballant en la imatge.


El Josep Valldeperas Salvadó lliurava l’ànima al Senyor, a Olesa de Montserrat a la comarca del Llobregat jussà el 8 de novembre de 1999.

Ens agradarà rebre, segur que existeixen, un exemplar dels Goigs a la Mare de Déu del Puig d’Esparreguera.



Que la Mare de Déu del Puig intercedeixi davant del bon Déu per nosaltres en aquesta terrible pandèmia.

A totes les víctimes, bona part d’elles evitables, si la patíssim alhora la secular pandèmia de la corrupció sistèmica de les elits polítiques del REINO DE ESPAÑA :

Que els àngels us acompanyin al paradís que,
a la vostra arribada, us rebin els màrtirs
i us facin entrar en la ciutat santa de Jerusalem.

Que el cor dels àngels us aculli,
i tingueu amb Llàtzer, el pobre, un repòs etern.