divendres, 3 de juliol del 2020

CAN MOLINS. SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA. VALLÈS ORIENTAL/MONTSENY JUSSÀ

Crisant Palau publica una fotografia de l’any 1899 on apareix part de façana de Can Molins i es veu part del campanar de l’Església parroquial de Sant Esteve de Palautordera.
http://mdc.csuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/7929/rec/25


Can Molins és una de les cases més antigues de Sant Esteve de Palautordera ; està situada al darrera de l'església.

No se sap la data de construcció però sí la de la restauració, l'any 1600.

D'antic no hi queda res més que les parets, la porta i les finestres.

En els murs, fets de pedra i fang, es pot veure que hi ha molts adobs de diferents èpoques.

Patrimoni Gencat ens la descriu com ; edifici de planta rectangular format per planta baixa i pis. La coberta va de Nord a sud i la vessant baixa inclinada sobre la façana. Té les finestres petites i de pedra picada fent un dibuix senzill. La llinda de la porta d'entrada és de pedra de granit picada, fent un arc de mig punt. Els murs estan fets amb pedra de la Tordera i fang. Hi manquen les golfes. Té un corral a la dreta de la cuina i menjador a l'esquerra, i una gran entrada.

Fotografia 1982. MONTSERRAT VIADER I CROUS

Aprofiteu per arribar-vos al Vallès Oriental , ara que us deixen sortir del vostre municipi, ningú sap quan durarà aquest impàs. Guardeu SEMPRE la distància de seguretat, porteu mascareta, i eviteu feu-vos mal, la sanitat pública està a la U.V.I.

Compadiu-vos dels que ens han AMAGAT – i ens AMAGUEN – les dades de les persones que han traspassat víctimes de la Covid. 19

Déu els passarà comptes.