dijous, 23 de juliol del 2020

LA QUADRA DE CAN COGULL I LA SEVA CAPELLA ADVOCADA A SANT ANTONI DE PÀDUA I SANT MAGÍ. VALLVERD. SARRAL . LA CONCA DE BARBERÀ. TARRAGONA










El Raul Pastó Ceballos retratava parcialment la façana de la capella de la Mare de Déu del Roser , originlment de Sant Antoni de Pàdua i Sant Magí, del Mas del Cogul, a Vallverd de Queralt, sovint anomenat simplement Vallverd, poble de l'antic terme de Montbrió de la Marca, actualment pertanyent al de Sarral, a la Conca de Barberà.

Patrimoni gencat diu en relació al Mas del Cogul , que és un dels pocs exemples de la comarca de casa pairal amb capella dins el recinte.


La construcció, de pedra irregular i grans dimensions, té poques obertures a les façanes laterals i posterior, mentre que a la façana principal s'obren balcons i una portada amb arc de mig punt rebaixat.

La capella , advocada a  Sant Antoni de Pàdua i Sant Magí del mas del Cogull , és de traçat senzill, de nau única i absis pla.

A la façana conserva un rudimentari campanar d'espadanya i a l'interior es guarda una imatge de la Mare de Déu del Roser de tradició barroca.



Dins la capella es conserven dos altars barrocs del segle XVIII.

Malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui es del TOT RECOMANABLE la visita de Sarall , de la comarca de la conca de Barbera, de Tarragona, .., de Catalunya, ara que encara és possible.

Feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,... eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria - , els presumptes malfactors , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d'abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html

https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8

El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

dissortadament  aleshores i ara, no s’atura   la "monotonia criminal que alhora  fa que un exercici de sadisme,  bona part dels mitjans de comunicació audiovisuals, recullin les raneres de mort, de nens, dones, ancians,.., davant l'absoluta indiferència de la mal dita "societat civil"

Ah!, només te dret a defensar-se Israel, que com recordava l ’ António Manuel de Oliveira Guterres (Lisboa, 30 d’abril de 1949), també té, i des de fa molt anys , el dret d’ofendre als Palestins 

Les mares palestines que veuen morir els seus fills com a conseqüència dels atacs israelians, de fam, de desatenció sanitària, …, i els infants assassinats, son veritables sants.

Que Sant Antoni de Pàdua, Sant Magí,  la Marededéu   i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»