divendres, 5 d’agost del 2022

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA DE NENS A CAL VALENT. CASTELLBISBAL. EL VALLÈS OCCIDENTAL

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat    no desperta – dissortadament – passions.


Malgrat això tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca, en aquest cas el Vallès Occidental


Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Val a dir  que la presencia  en aquesta comarca , en  molts pobles, viles i ciutats de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.


El Vallès Occidental     , Catalunya , us ho agrairan.


Facebook em diu que faig masses publicacions  de caire cultural en llengua catalana, i m’adverteixen de suspensió.


Cal Valent,  Castellbisbal . LA família Valent va passar a viure a la nova. La vella va ser seu de l'escola infantil per nens.
Del Patrimoni de Castellbisbal, n’havíem fet algunes publicacions :


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2014/10/can-pedrol-io-pedrerol-de-baix.html

 

https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2019/06/in-memoriam-de-la-capella-de-sant-joan.html


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2014/10/esglesia-parroquial-de-sant-vicenc.html


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2014/10/la-casa-del-comte-manuel-dublayze-dita.html


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2014/10/ca-lespardenyer-de-castellbisbal-i-el.html


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2014/10/casa-joan-suyol-castellbisbal-valles.html


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2012/09/can-flavia-de-les-illes-al-limit-del.html


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2012/09/casal-de-benviure-castellbisbal-al.html


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/09/ermites-de-castellbisbalvalles.html


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/10/ermita-dels-sant-reis-castellbisbal.html


La pèssima situació econòmica i social del REINO, em feia pensar en un relat bíblic.  Gn 41,14-36,  Josep interpreta els somnis del faraó:
Vaig veure sortir del riu set vaques grasses i boniques, que anaven pasturant entre els joncs. Darrere d'elles en van sortir unes altres set, escarransides, lletges i magres: enlloc d'Egipte no n'he vistes mai de tan lletges.  Les vaques magres i lletges es van menjar les set vaques grasses que abans havien sortit del riu.  Quan ja les tenien dintre, no es notava que les haguessin engolides: continuaven tan escarransides com abans


Els hereus del franquisme encarnen les “ vaques  lletges i magres “, i la ciutadania del REINO fa el paper de les “ vaques grasses “. 


D’ençà de l’any 2004 l’inefable José Luis Rodríguez Zapatero (Valladolid, 4 d'agost de 1960) al GOBIERNO, i el silencia còmplice de la resta de partits, sindicats i  altres col·lectius, la “desamortització social “ agafava embranzida, i amb poc més de 18 anys s’aconseguia que més d’un terç de la ciutadania visques en la quasi misèria.  


Aprofiteu els darrers dies de “ vaques grasses” per voltar per Catalunya, retratant alhora que el nostre Patrimoni Històric,  els edificis escolars de Catalunya, i fent-nos arribar  aquestes imatges a l’email castellardiari@gmail.com