dimarts, 4 de març del 2008

No esperava menys


Anàvem – ho recordo molt bé – a Talamanca, a les Valls del Montcau, el nostre objectiu era recórrer el tram de la riera des de l’esmentada població fins a Sant Esteve de Vila-Rasa. La sortida va ser sensacional, i en podreu trobar testimoni a http://coneixercatalunya.blogspot.com/

La presència d’un vehicle al voral de la carretera de Sabadell a Prats de Lluçanès , prop del polígon industrial em feia pensar en una avaria; en comentar-ho amb els companys de sortida se’n va manifestar que podria ser un vehicle policial, més concretament un cotxe radar; atès el fet que estava envaint part de la carretera ho vaig posar en coneixement de l’Ajuntament de Sabadell.

La recepció d’un e.mail amb l’encapçalament : resposta a la queixa 950077, em reafirmava en les meves conviccions democràtiques, i la lectura que us reprodueixo literalment, venia a ser l’afirmació dita mil vegades per tothom, que generalitzar és alhora que erroni, injust; tenim en aquest país nostre – això n’és una mostra clara – funcionaris públics exemplars, i de la mateixa manera que cal posar de manifest els abusos, estimo que s’han d’esbombar als quatre vents , els comportaments correctes, educats i adequats. El text citat diu així :

Senyor,

Li puc assegurar que el vehicles que vostè a vist el passat dia 18/02/2008 a les 8 hores del matí, no era un vehicle policial pertanyent a la Policia Municipal de Sabadell i es cert que disposem d’un vehicle amb “Radar” incorporat però aquest dia en aquesta hora no estava de servei. Per altra banda, el vehicle no és del color que vostè manifesta. Cal dir també, que quant Policia Municipal col·loca el vehicle “Radar” o fa correctament i sense posar en perill a la resta d’usuaris de la via, es impensable que els agents que gestionen l’esmentat vehicle, el col·loquin infringint les normes de circulació. Tampoc crec que cap dels cossos que tenen encomanades les funcions de vigilància del trànsit faci aquesta infracció, que vostè descriu.
És molt possible que fos un vehicles amb algun tipus de problema, de totes maneres havia d’estar correctament senyalitzat tal com està establert a la normativa corresponent. En el cas de què es trobi amb un cas com el que descriu, el pot denunciar-lo.

Atentament,


Jordi Roviralta
Intendent de la Policia Municipal



Sabadell, 3 de març de 2008

Deia en el meu relat que us donaria raó d’aquella queixa, i com em vaig comprometre ho faig.

Sr. Jordi Roviralta, Intendent de la Policia Municipal de Sabadell, gràcies per la seva resposta, i permeti’m insistir en que com dic en el títol, certament no esperava menys.

© Antonio Mora Vergés