diumenge, 28 d’octubre del 2012

EL MUSEU DEL VIDRE DE VIMBODI

L’Evarist Gómez Ruiz em portava fins aquesta singular casa del C/ Joan Griñó,11, un edifici del segle XVII , que va ser remodelat al segle XX per acollir la seu del Museu del Vidre, una secció del Museu Comarcal de la Conca de Barberà.


Consta de planta baixa, primer i segon pis. La planta baixa conserva la façana original feta amb pedra vista, tot i que l'interior està totalment remodelat. Destaca la porta principal amb llinda i brancals de carreus de grans dimensions. El primer i segon pis que, sobresurten en relació a la planta baixa i a la resta de façanes del mateix carrer, presenten bigues de fusta aguantant el voladís del primer i segon pis i la façana està pintada de color marró clar amb franges verticals de color marró fort articulades de manera regular. El primer pis consta de dues finestres de forma rectangular i el segon té tres quadrangulars de petites dimensions. La casa es corona amb una cornisa amb gran voladís.

Allò que us cal saber del vidre ho trobareu en aquest enllaç :
http://www.museudelvidre.cat/elmuseu/vidrevimbodi.php

En relació a la peculiar peça que reproduïm, us deixem també un enllaç, en el que podreu llegir una història deliciosa.


http://www.museudelvidre.cat/turisme/activitats.php
http://www.larutadelcister.info/noticies/l%E2%80%99ajuntament-de-vimbod%C3%AD-i-poblet-recupera-la-tradici%C3%B3-local-dels-matrimonis-dins-del-projec

Vimbodi, dit ara oficialment, Vimbodí i Poblet, és un dels llocs ha visitar que heu de posar tant si, com si, a la vostra agenda.