dijous, 25 d’octubre del 2012

SANTUARI DE SCHOENSTATT DE VALLDOREIX

Tornàvem a fer un tomb per les terres del Vallès Occidental, seguint la petjada de la Maria Vila, expertíssima coneixedora de Sant Cugat i els seus voltants.

En aquesta ocasió ens conduïa fins a Valldoreix, al Passeig del Prat numero 10, on hi ha el “Santuari de Schoenstatt”, que pertany al Moviment Apostòlic d’aquest nom.


Enmig d’una zona densament urbanitzada em sorprenia la imatge d’una esglesiola blanca, amb un peculiar campanar, replica segons ens expliquen de la Capella de l’arcàngel Sant Miquel de Schoenstatt, on el 18 d'octubre de 1914, en ple esclat de la Primera Guerra Mundial , el pare José Kentenich (1885-1968) funda amb els joves del seminari menor dels Pares Pallottinos a Schoenstatt, una Congregació Mariana.



La tradició de les Capelles de Visita Domiciliaria, estesa àmpliament per Catalunya, té un àmbit ‘ universal’ en aquest Moviment Apostòlic com podreu llegir en aquest enllaç:
http://lhometranquil.blogspot.com.es/2010/01/la-verge-pelegrina-girona.html

Per que pugueu informar-vos de les activitats que desenvolupa el Moviment Apostòlic de Schoenstatt, us deixo :
http://www.pastoralfamiliarbcn.cat/HTML/mas.html
http://www.schoenstatt.org/es/conociendo_schoenstatt.htm
http://www.schoenstatt.cat/


Res sense tu, res sense nosaltres’ , en aquestes senzilles paraules es resumeix el ‘compromís’ de Schoenstatt, entre la Mare de Déu, i cadascun de nosaltres.