dimecres, 22 d’abril del 2020

MONUMENT A LA SARDANA. SALLENT. EL BAGES

El Pere Albert Carreño, retratava el conjunt escultòric “monument a la Sardana”, situat al parc Pere Sallés, obra d'Esteve Badia. Persisteix el mal costum de citar únicament – en el millor dels casos – nom i UN cognom, i per descomptat ni un mot relatiu a la biografia de l’artista i al lloc i data del seu naixement i traspàs. L’estultícia s’encomana més que la grip, oi?.


L’ escultura està formada per 4 balladors, dos homes i dues dones, pràcticament de mida real, sobre un entarimat i, als seus peus, l'escut de Sallent i la placa commemorativa

Aquest monument va néixer arran d'una proposta del grup sardanista per homenatjar i donar èmfasi a l'activitat sardanista que ha tingut durant molts anys la vila de Sallent.

http://www.sallent.cat/t-informem/noticies/sallent-ja-te-un-monument-a-la-sardana-100.html

En el període “àlgid” de la dictadura franquista es va fer una excel·lent tasca de destrucció del patrimoni històric i/o artístic de Catalunya, i òbviament de com s’havia de documentar de forma “correcta”, val a dir que la ‘democraciola’ no s’ha distingit pels seus esforços recuperadors, oi?.

Malgrat això, poseu Sallent, el Bages, Catalunya a la vostra agenda per aquest any 2020.

No feu previsions a llarg termini, entre el canvi climàtic, l’estultícia i corrupció de les elits polítiques, el coronavirus i altres ‘fineses’ que ens tenen preparades , la frase ‘ el demà NO existeix’ ha esdevingut més que profètica, oi?.

Us penarà tota l’eternitat si no seguiu el nostre consell