dilluns, 20 d’abril del 2020

SANTA MARGARIDA. LA RIERA DE GAIÀ. EL TARRAGONÈS

http://estudiblanch.cat/wp-content/uploads/2015/10/BREU-RELACI%C3%93-HIST%C3%92RICA.pdf

No trobava cap imatge de la façana de l’església parroquial de la Riera de Gaià advocada a Santa Margarida, entre les publicacions que he fet al llarg dels anys, malgrat això tinc la certesa d’haver-la retratat.


El Raul Pastó Ceballos n’havia publicat una fotografia des de la part posterior

Patrimoni Gencat en diu; edifici construït entre 1788 i 1790, d'estil barroc tardà. Té planta de creu llatina amb capelles laterals, absis poligonal i cimbori amb cúpula sobre el creuer.

L'estructura de l'església és la d'una planta de creu llatina inscrita en un rectangle de tres naus. La façana principal té coronament curvilini, ull de bou, rosassa i una porta d'arc escarser flanquejada per dues columnes toscanes, que sostenen un entaulament semicircular sobre el qual hi ha una fornícula amb la imatge de la patrona. Adossat a la façana s'alça el campanar quadrat, que esdevé octogonal a mitja alçada i es corona amb un pinacle piramidal.

L'interior presenta la nau central coberta per una volta de canó, i les laterals amb aresta. Al creuer s'aixeca una cúpula gallonada sobre petxines, i remata el conjunt una capçalera poligonal.

http://pagines.uab.cat/recercaixa.artenperill/content/la-riera-de-gai%C3%A0-esgl%C3%A9sia-parroquial-de-santa-margarida

http://latribunadelbergueda.blogspot.com/2015/02/cementiri-parroquial-de-la-riera-de.html

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2015/02/el-platan-de-la-llibertat-de-la-riera.html

https://algunsgoigs.blogspot.com/2018/08/goigs-santa-margarida-la-riera-de-gaia.html

El drama de la Covid. 19 i la gestió que n’està fent el GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA son objecte de comentaris, aquí i fins a la resta d’Europa i del món, el ESTADO DE ALARMA, ha suposat de facto la incapacitació de TOTS ELS CIUTADANS , el tema del confinament dels infants es tracta de forma MOLT diferent en països de tradiciño democràtica com Aelanya m Suïssa o el regne Unit , us deixo un enllaç d’un dels diaris que SEMPRE acostuma a fer costat a les tesis del GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA:

https://elpais.com/elpais/2020/03/30/mamas_papas/1585574205_846507.html

“Estuve revisando la postura de varios países como Alemania o Suiza, entre otros, y descubrí que permiten un tiempo al aire libre para los niños, a los que les otorgan el derecho de jugar porque tienen y deben hacerlo. Por ejemplo, en las barriadas alemanas suelen tener en el centro un espacio común y se ha pedido que los vecinos se organicen para que los menores puedan ir a jugar, mantiendo, claro está, la distancia de seguridad. Hay otros países, como Francia, que incluso permiten a los más pequeños salir una hora a la calle”. “Y en cambio, aquí, en España tenemos edificios que tienen azoteas o patios y en vez de organizarnos, se prohíbe usarlos”.

Obiter dicta , afegiré que al Regne Unit es deixa estirar les cames a TOTHOM, i que això sens dubte evitarà un augment espectacular de la diabetis o dels accidents vasculars.

Cada dia que passa la ciutadania es malfia més de les actuacions que es duen a terme des del GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA, que recordeu centralitzava la Sanitat – que estava traspassada feia anys i panys - ,i posava en marxa una campanya de compres, que un dia si , i l’altre també ens sorprenia amb algun nou desastre.

Quants diners públics s’han fos en aquests dies?.

Que Santa Margarida intercedeixi davant l’Altíssim per nosaltres.