diumenge, 6 de juny del 2021

ERMITA DE LA TRINITAT. SITGES. EL GARRAF

 

El Juli Vintró i Casallachs (Barcelona, 1863 – 1911) retratava “Ermita i casa de la Trinitat sobre un turó de Vallcarca”  entre 1890 i 1911, per al Fons, Estudi de la masia catalana.



https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/2547/rec/2


Patrimoni Gencat en diu; Ermita de petites dimensions. Cau al E. De Sitges, al cim de la muntanya que avançant envers la mar forma la punta de la Ferrosa. S'hi puja per un camí que surt de la carretera n-246. Situació admirable ja que es veu des la punta de Llobregat fins al cap de Salou, una immensitat de mar. Tipologia popular l'edifici, el qual te al costat una construcció de caràcter modernista. L'ermita es encalada. Ben cuidada fent-se constantment treballs de conservació.




Jordi Contijoch Boada. vista de l'interior de l'ermita.

 

Es molt antiga, tota vegada que es troba ja en un document de 1375, i consta que ja hi havia ermitans. La tradició diu que es va construir per haver-ne trobat en aquells indrets una creu amb la imatge de la Trinitat.


L'actual capella es moderna, ja que a finals del segle XVIII s'ensulsí la teulada i es va reconstruir, engrandint-la al mateix temps

 

https://criticartt.blogspot.com/2015/12/un-dia-la-trinitat-de-soler-i-tasis-o.html


Cuideu-vos molt, els que es comprometien a fer-ho , NO SON BONA GENT