dimarts, 1 de juny del 2021

PARRÒQUIA DE SANT ANTONI DE PÀDUA. CAN RULL. SABADELL. EL VALLÈS OCCIDENTAL.

 

Rebia un email de  Mn. Joan Josep Recasens Juárez, rector de la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua, del barri de Can Rull, a la ciutat de Sabadell.

Bona tarda,

 

Veig que la nostra parròquia no apareix documentada, per el que li faig arribar informació per si vol ampliar l’elenc de les Parròquies.

 

SANT ANTONI DE PÀDUA. A Can Rull. Sabadell.

 

Hi havia un primer edifici construït a 1951 per l’arquitecte  Josep Oriol Folch i Camarasa ( 26.02.1914 + , derruït a 1975.






https://fundaciofolchitorres.org/els-germans_folch-i-torres/genealogia/


https://books.google.es/books?id=MyswwHWFtJIC&pg=PA206&lpg=PA206&dq=Oriol+Folch+i+Camarasa,+arquitecte&source=bl&ots=bRwaa5CCQx&sig=ACfU3U1S0g7AKyf2TtOyZYnjMN8Ce898Gg&hl=ca&sa=X&ved=2ahUKEwi1ns2W9vXwAhVJQxUIHeJVDUgQ6AEwEXoECBMQAw#v=onepage&q=Oriol%20Folch%20i%20Camarasa%2C%20arquitecte&f=false


Ens agradarà rebre més imatges a l’email castellardiari@gmail.com  d’aquell edifici que va ser molt anys la “ meva parròquia”




Durant uns anys i fins la construcció del nou edifici (una nau) es feren servir els baixos dels edificis confrontants.


A 1992 es beneeix l’edifici actual, per el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Carles Soler Perdigó (Barcelona, 12 de setembre de 1932.






L’edifici perdura fins el dia d’avui amb certes reformes estructurals.


L’any 2012 en ocasió d’una visita al solar dels Tolrà, retratava a la Rectoria de Cabrils, a la comarca del  Maresme, una imatge en la que Sant Antoni dona un pa a un minyó.




La tradició explica que en un moment de fam generalitzada , el sant va repartir tot el pa del convent on residia entre els pobres que demanaven almoina. El frare encarregat de la fleca, en veure els cistells buits, va cercar Antoni i el reprendre per la seva acció. El sant el va enviar a mirar de nou les paneres , que meravellosament, tornaven a estar plenes fins dalt.


Sant Antoni de Pàdua havia estat un dels sants més venerats a Catalunya i havia gaudit d’una gran devoció popular.


El seu culte arrenca al segle XV i arriba a ser tant popular que s’acaba coneixent al sant com l’advocat dels pobres, doncs se’l  invoca tant per no prendre mal, com per obtenir marit i fins i tot per trobar objectes perduts.


La meva infinita gratitud  a Mn. Joan Josep Recasens Juárez, rector de la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua.

 



1 comentari:

Mn. Juanjo Recasens ha dit...

Moltes gràcies a vosaltres.
Mn. Juanjo