dilluns, 13 de desembre del 2021

IN MEMORIAM DEL COL·LEGI DE SANT MIQUEL ARCANGEL DE LA CONGREGACIÓ DE FILLS DE LA SAGRADA FAMÍLIA. MOLINS DE REI. EL LLOBREGAT JUSSÀ.

 

El Joan Dalmau Juscafresa, em feia arribar una fotografia d’aquesta escola,de la que en trobava alguna informació que reprodueixo de :




 https://elllac.cat/wp-content/uploads/2019/05/el-llac3a7-554-web.pdf


El Col·legi de Sant Miquel Arcàngel,  estava a càrrec de la Congregació del Fills de la Sagrada Família (conegut popularment com Els Padres).


Fent la cronologia d’aquest col·legi, trobem que l’any 1894, Manuel Vall, regent de la parròquia de Molins de Rei, demana permís a l’Ajuntament per construir el que havia de ser el futur Col·legi Sant Miquel Arcàngel, però no va ser fins a l’any 1896 quan s’hi van impartir les primeres classes. La creació d’aquest centre docent va tenir una incidència molt important en l’àmbit local i comarcal en aquell temps.


A l’edició del 25 d’abril del 1897 de la revista El Eco del Llobregat s’hi pot llegir: “El jueves se celebró en el Colegio San Miguel de esta villa una hermosa fiesta para inaugurar la capilla recientemente construida. Es de aplaudir el celo del Rvdo. Padre Superior, procurando el embellecimiento del local, hasta convertirlo en un colegio a la altura de los de primer orden de la capital”.


L’any 1908, el col·legi comença a rebre estudiants en règim d’internat, cosa que anirà consolidant durant els anys següents amb alumnes de Barcelona i localitats veïnes.


Abans de l’any 1925, la casa de cal Negre, propietat del Sr. Sostres, al carrer d’Enric Granados, havia acollit, al primer pis i durant un temps, dues aules amb alumnes del Col·legi Sant Miquel


 L’any 1926 ja hi ha 160 alumnes


L’any 1960 es van inaugurar les importants obres d’ampliació i millora de l’edifici, ja que es va construir una nova i moderna planta a la part superior, amb noves classes i dormitoris per als interns.


Ens agradarà tenir noticia de l’autor de l’edifici, i de la “història” d’aquest centre a l’email castellardiari@gmail.com

https://molins.manyanet.org/index.php/historia