dilluns, 2 de gener del 2023

CAN PRATS DELS BOSCASSOS/ CAN VILA. SANT PERE DE VILAMAJOR. EL VALLÈS ORIENTAL/ MONTSENY JUSSÀ

 

Crisant Palau , publica fotografies de Can Prat dels Boscassos, al terme deSant Pere de Vilamajor, a la comarca del Vallès Oriental / Montseny jussà.


El Mapa de Patrimoni en diu ; Masia de planta rectangular amb tres crugies, que s'alcen en planta baixa i pis, i un pis més en la crugia central. La coberta és a dues aigües, amb teula àrab, perpendicular a la façana principal, que es troba orientada a migdia.


El portal d'entrada és d'arc de mig punt amb grans dovelles de pedra.


Les finestres són de disposició simètrica, de pedra treballada.


Els murs de façana són de pedra lligada amb morter de calç, arrebossats i pintats de color blanc, amb pedres cantoneres.

https://www.catalunya.com/masia-can-vila-17-14001-580604?language=ca


Actualment  és un restaurant i alhora la masia és una casa rural amb terrassa, jardí, piscina coberta i banyera d'hidromassatge. Disposa de diversos dormitoris i té una capacitat màxima per a setze persones




Arnau de Sant Lleïr, senyor directe de mas Prat i del mas Longaiola, complint el desig dels seus pares difunts, grava aquests masos amb tres quarteres de forment, a mesura de Granollers, que anualment hauran de satisfer a l'església de Sant Pere com a cens. El valor del cens s'aplicarà al manteniment d'una llàntia que nit i dia cremi davant l'altar de Sant Pere. Pere Arnau de Prat i Pere de Longaiola, per ells i pels seus descendents, prometen complir amb aquesta obligació, i signen com a testimonis els pagesos de can Canal, can Roig, can Sunyer, can Gol, can Clavell, can Riba, can Tona i can Mora. Ens preguntem, crema encarà la llàntia davant l’altar de Sant Pere?.