dimarts, 17 de gener del 2023

EL MAS MOTA. SALT. GIRONA

 

El Joaquin Gimeno , publica una fotografia, Façana de can Americana Seca o Mas Mota. Salt 1974

Patrimoni Gencat a l’entrada Mas Mota ens diu; Edifici aïllat corresponent a una antiga masia de planta quadrangular i estructurada interiorment en tres crugies perpendiculars a la façana principal. Es desenvolupa en planta baixa i planta pis. Una tercera planta només agafa la crugia central adoptant la tipologia de la masia basilical. La coberta és de teula àrab a dues vessants. Les parets portants són de maçoneria, que és estucada a les quatre façanes exteriors. Les dues façanes principals presenten un esquema compositiu a partir d'un eix central que és emfasitzat per la porta d'accés i la disposició tipològica basilical de la construcció. Els dos portals d'accés són emmarcats amb carreus ben tallats i tenen forma d'arc rebaixat.


El Mas Mota està  situat en el barri  i actualment es troba envoltat de blocs de pisos de construcció recent. Ha estat restaurada recentment i s'ha rehabilitat per a Centre social del barri.


http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=21641

http://maparecursos.cbs.cat/2019/01/servei-municipal-dacollida-i-ciutadania.html

https://www.diaridegirona.cat/girona/2010/03/21/salt-recupera-mota-com-seu-49540908.html

https://www.canalajuntament.cat/sala-de-premsa/10317-salt-salt-posa-en-marxa-un-punt-de-suport-al-voluntariat-al-mas-mota