dissabte, 7 de gener del 2023

ESGLÉSIA DE MARICEL. EL MASNOU. EL MARESME

 







El Vicent Miralles Tortes, publica , Campanar de l'església de Maricel, al Masnou a la comarca del Maresme, de que en diu el Mapa de Patrimoni ; edifici religiós format per dues parts diferenciades: una superior destinada a les activitats parroquials i l'església pròpiament dita que ocupa una planta semisoterrada a la que s'hi accedeix per una rampa i escales, l’autor del projecte fou l’arquitecte Germà Vidal Rebull, autor també de l’Església de Santa Maria, a Premià de Mar , en aquesta mateixa comarca del  Maresme)


L'església és una nau en forma de polígon irregular sostinguda per columnes i construïda amb formigó armat. Com a sistema d'il·luminació hi ha una claraboia damunt l'altar.


La part superior també té una planta irregular i és coberta per teulades a vàries aigües. L'obra és de maó vist amb cornises de fusta.


El campanar és exempt forat fonamentalment per un gran bloc de formigó, contraposat a una gran planxa de ferro galvanitzat i corbada en els seus extrems que suporta els tus metàl·lics que fan la funció de campanes. Amunt la planxa, s'alça una creu metàl·lica. 


El disseny del campanar i la decoració interior de l'església són obra de Joaquim Pujol i Grau(Barcelona, Barcelonès, 1938)