diumenge, 18 de juny del 2023

CAL BRUT. SALT. GIRONA

 

L’Antoni Montseny Salvat ( Girona, 1872 + 1950 ) , mestre d’obres  va ser l’autor de la casa de número 262 al carrer Major de Salt , de la que ens diu Patrimoni Gencat; edificació entre mitgeres de caire residencia. Presenta un petit jardí a la part davantera, amb una gran palmera. La masia se separa del carrer per una tanca. Destaca el porxo-balcó, que remarca la simetria del conjunt. Descansa sobre pilars de rajol i la llosa és feta amb estructura de biguetes de ferro. Les baranes són acabades amb revestiment de pedra irregular i pasta. La casa és de planta rectangular amb porxo i una sola planta.


https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/21631

Altres obres seves son la Casa Montseny de Girona,  el Xalet de l’Antoni Montseny a s’Agaró, que va ser enderrocada als anys 60 del segle XX, i les escoles públiques de Sant Feliu de Guixols; el mes de juny de 1935, les obres del Grup Escolar van ser adjudicades definitivament a Construcciones A. Montseny, SA., i per I ‘agost l'alcalde Josep M? Saura, I ‘arquitecte escolar de la província de Girona , Rafael Sánchez Echevarria i el contractista Antoni Montseny Salvat procediren a les operacions preliminars de replanteig; i amb això comencen les obres.

http://arxiumunicipal.guixols.cat/attachments/article/6277/arxiu_guixols_jimenez_ensenyament_escola_gaziel.pdf

https://www.epdlp.com/arquitecto.php?id=19025

https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/casa-montseny

https://relatsencatala.cat/relat/in-memoriam-la-torre-montseny-sagaro/1071161

Em desplaïa  profundament  comprovar que Salt,    encapçala  la tristíssima relació de Ciutats, Viles i pobles  víctimes de  la terrible infecció filonazi  que s’ha estes arreu de Catalunya