dijous, 22 de juny del 2023

ESGLÉSIA DE BONMATÍ ADVOCADA A LA IMMACULADA CONCEPCIÓ DE LA VERGE MARIA, MAL DITA, SANTA MARIA. SANT JULIÀ I BONMATÍ. LA SELVA.

 


Josep Maria Pla Torras, (10-9-1933 + 8-2- 2020) va ser l’autor  de l’Església “ nova” de Bonmatí, advocada a la Immaculada Concepció  de Maria,  convertida – una vegada més – en SANTA MARIA per la nefasta influencia dels que ocupen Catalunya almenys d’ençà de 1714.


Sóc, ho confesso, un marià irredempt, i reivindico  contra el mal costum introduït per les  forces d’ocupació,  que en la llengua catalana,  la forma correcta per designar a la Verge Maria – en qualsevol de les seves advocacions – és Marededéu, i no SANTA MARIA,  amb tot els respecte a les – poques – Santes reconegudes per l’església Catòlica;  el seu rol –per dir-ho de forma políticament correcta -  és “ prescindible” ,  no certament però, el de la Marededéu, sense ella no existiria ni el cristianisme, ni l’església catòlica, ni cap confessió que tingui a Jesucrist com a fonament.

 

El 1714 els catalans perdien la llibertat,  la Marededéu era “ degradada” a la categoria de SANTA, i alhora assumia el patronatge de multitud d’instituts armats, la mare de la víctima esdevenia “mutatis mutandis” la “  celestial protectora” dels botxins del seu fill. Ah!, es prohibia l’ús de la llengua catalana, en l’àmbit religiós, en l’administració pública, en l’educació, en els documents públics, i per descomptat en el sistema judicial.  Afirmar però que el bon Déu només ENTÉN la llengua castellana, és sacríleg, ho digui, qui ho digui.


El temple va ser beneït el 23 de desembre del 1973 pel bisbe Jaume Camprodon  Rovira (Torelló, 18 de desembre del 1926 - Girona, 26 de desembre de 2016).

http://historia.stjuliabonmati.cat/history/la-nova-esglesia-de-bonmati?fbclid=IwAR3GBGjEEb5tYYVs55EVdLLRDlxHAWmdveBlY2N54amRZ2kE4cIpQqAGbB8
L’autor de la imatge de la Immaculada va ser MODEST FLUVIÀ AIGUABELLA ( Sant Esteve d’ en Bas, 1925 + Olot, 05•09•2015 ).http://www.geca.cat/admin/uploads/docs/20151228195617.pdf


De la capella familiar que havia exercit com església fins aleshores encara estic a l’espera de noticies. En matèria de Patrimoni Històric i/o Artístic l’ombra de la dictadura em temo que serà infinita.

https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2022/03/teniu-dades-de-lautor-dels-edifici-del.html


Hi ha coses, que a 87 anys de l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República , ja cansen, entre altres aquesta denominació misògina de la  Marededéu, o la cantarella vomitiva de  la “ Guerra Civil”, està molt ben documentat que  el GLORIOSO ALZAMIENTO, el finançava Juan March Ordinas (Santa Margarita, Baleares, 4 de octubre de 1880 - Madrid, 10 de març de 1962), i el va BENEIR Isidro Gomá y Tomás (La Riba, 19 de agost de 1869-Toledo, 22 de agost de 1940), que moriria en  “ estranyes “ circumstàncies.


Que la Immaculada Concepció de la Verge Maria elevi a l’altíssim la nostra pregaria, Senyor, allibera el teu poble !!!!