dimarts, 17 d’agost del 2021

IN MEMORIAM. LA TORRE BARANGÉ. CARDEDEU. EL VALLÈS ORIENTAL

 

Com recordava l’Ermessenda de Valrà, “On hi ha hagut foc, sempre hi queda caliu”, això  succeeix encara amb Cardedeu al Vallès Oriental, molt lluny però, de la Vila que representava una fita per als molt benestants de les darreries del segle XX i les primeres dècades del segle XX “ una llotja al Liceu, i una torre a Cardedeu “.

 



Crisant Palau publica una fotografia de la desapareguda Torre Barangé  de Cardedeu, de la que en fou promotor  l’Esteve Barangé Bachs,  i autor els anys 1915-16  l’arquitecte Josep Maria Miró Guibernau (Vilanova i la Geltrú, 24 de març de 1889 - Barcelona, 5 d'abril de 1966), com m’explicava el Valentí Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME




No trobava cap dada d’aquell edifici a la xarxa, està clar que a Internet en  algunes matèries, i d’alguns indrets, hi ha poca o cap informació, oi?


L’inefable Casado, en la seva llengua “palenciana” , potser en ho podria explicar, oi?  


La Carme Sole, em feia arribar una imatge publicada per l’inefable Crisant Palau , en la que apareix l’ahir – el Cardedeu, senyorívol - , i l’avui, que no comentaré - .  Més que res perquè no té sentit fer-se mala sang, quan possiblement aquests son els darrers Nadals dels “sapiens sapiens”, oi?




 Em costava un gran esforç fer aquesta  més que minsa publicació, el dia 9.07.2021 patia una caiguda al carrer d’Irlanda de Castellar del Vallès, amb el resultat del trencament de l’húmer , el dit petit de la mà, alguna costella, i contusions generals.



M’explicava el Juan Navazo Montero que havia vist una senyora enguixada com jo. Està clar que  la lluna ha estat propicia a les caigudes, tant clar però, com que la manca de manteniment de les voreres – endèmica – hi té una evident relació “causal”, oi?


L’any 2010, encara laboralment actiu, patia un accident quan cercàvem la Poua del Sailoic, al Moianès: 


http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/08/trencat-per-vacances.html


Més d’un any desprès acomplíem la nostra recerca :


http://coneixercatalunya.blogspot.com/2011/09/poua-del-saiolic-antic-terme-de-marfa.html


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2011/09/poua-del-sailoic-ii-antic-terme-de.html


Toca pouar a la paremiologia,” A gran dolor, paciència major, perquè a qualsevol mal, la paciència és remei”


Lentament, sembla que anem millorant, fisioteràpia, fisioteràpia i fisioteràpia, esperem que la Inseguretat Socialque tot fa pensar que està també en vies d’extinció – autoritzarà més sessions.